inTurda.ro

EuropaFm.ro: Cum îi cucerește SALINA TURDA pe turiști

EuropaFm.ro: Cum îi cucerește SALINA TURDA pe turiști

EuropaFm.ro: Cum îi cucerește SALINA TURDA pe turiști
iulie 14
14:26 2020

EuropaFM.ro a publicat un articol despre Salina Turda, despre care menționează că a devenit una dintre cele mai vizitate saline din Europa și una dintre cele mai comentate.

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în anul 2008 încep lucrările de modernizare ale salinei, fiind redată circuitului turistic începând cu luna ianuarie 2010. În perioada ianuarie 2008 – ianuarie 2010 a avut loc un proces de modernizare a Salinei Turda.

În urma acestuia a fost creată o înfăţişare nouă şi o funcţionalitate extinsă a Salinei Turda. În Mina Rudolf există acum o sală de concerte, teren de sport, bowling, minigolf dar şi o gondolă imensă şi s-a montat şi un ascensor (lift) pentru persoanele care se deplasează mai greu. În Mina Terezia s-a construit un debarcader pe lac cu bărci care permit plimbarea turiştilor pe lacul salin.

Salina Turda a înregistrat un adevărat record de turiști în 2018: numărul celor care au intrat în salină s-a apropiat atunci de populaţia Clujului, fiind înregistrați aproape 690.000 de vizitatori.

Fotograful Cătălin Urdoi a surprins în imagini motivele pentru care Salina Turda este un obiectiv turistic de neratat, dar și de ce acest loc a beneficiat de atât de multă vizibilitate pe rețelele sociale.


FOTO: Cătălin Urdoi

Related Articles

Citește articolul precedent:
Aproximativ 1 miliard € disponibili în schema de ajutor de stat. Vezi dacă ești eligibil

Aproximativ 1 miliard € disponibili în schema de ajutor de stat. Vezi dacă ești eligibil! Este compania ta eligibilă pentru...

Închide