inTurda.ro

Noi finantări europene, de aproape 5 milioane de euro pentru Câmpia Turzii

Noi finantări europene, de aproape 5 milioane de euro pentru Câmpia Turzii

Noi finantări europene, de aproape 5 milioane de euro pentru Câmpia Turzii
iulie 15
13:11 2020

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a semnat în această săptămână un nou contract de finanțare cu fonduri europene aferent proiectului „Regenerare urbană prin reabilitarea Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, a Teatrului de vară și a Parcului Central „Ionel Floașiu” din Municipiul Câmpia Turzii”.

Valoarea totală a proiectului este de 23.268.969,55 lei, respectiv 4.996.021, 37 Euro, iar durata de implementare a proiectului este de 62 de luni.

După finalizarea licitației, lucrările vor fi împărțite pe trei paliere:

La Palatul Cultural „Ionel Floașiu” se vor executa:

 lucrări de arhitectură

–  lucrări de rezistență

–  lucrări de instalații sanitare, termice și electrice

– dotări imobil

Teatrul de Vară:

–  reabilitarea sălii în aer liber

–  reabilitarea vestiarelor pentru artiști

–  dotarea obiectivului cu echipamente moderne

Parcul Central „Ionel Floașiu”:

–  refacerea circulațiilor pietonale

– accesibilizarea și adaptarea parcului conform normativelor în vigoare

– dotarea parcului cu grup sanitar public;

– înlocuirea mobilierului urban și dotarea cu elemente noi, moderne și performant

– înlocuirea fântânii arteziene

– reabilitarea peisajeră a parcului

„De fiecare dată când am avut ocazia am repetat, spunând că una dintre cele mai sigure căi de dezvoltare comunitară este cea europeană. Este responsabilitatea aleșilor locali din fiecare UAT să acceseze fonduri europene, pentru diverse obiective de investiție necesare comunității. Accesăm fonduri nerambursabile (pe care nu trebuie să-i mai returnăm), ne dezvoltăm orașul, promovăm sectoarele și valorificăm cultura în diverse domenii ale ei. Un oraș modern trece prin schimbări, se transformă, devine creativ, pentru că doar așa va putea să rețină minți inteligente, fiind în același timp atrăgător pentru vizitatori și investitori. Prin implementarea proiectelor obținem clădiri noi, parcuri moderne, săli de spectacole la standarde europene, iar prin plățile către constructori, ajutăm mediul economic să se dezvolte, în continuare. Ceea ce vreau să subliniez este că vom avea în vedere ca lucrările să fie executate de-așa manieră încât să nu se suprapună lucrările de la Teatrul de Vară cu cele de la Palatul Cultural, astfel încât livrarea actului cultural să nu fie blocată, la Câmpia Turzii.”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul municipiului.

 

Direcția Relații cu Comunitatea

Related Articles

Citește articolul precedent:
Știrea cititorului: „distantare socială” la Târgul Câmpia Turzii

Știrea cititorului: distantarea socială nu există la Târgul săptămânal din Câmpia Turzii. Deși numărul cazurilor confirmate la nivel național și...

Închide