inTurda.ro

Cristina Burciu, deputat PNL: Tichete pentru mese calde destinate vârstnicilor cu pensia minimă socială

Cristina Burciu, deputat PNL: Tichete pentru mese calde destinate vârstnicilor cu pensia minimă socială

Cristina Burciu, deputat PNL: Tichete pentru mese calde destinate vârstnicilor cu pensia minimă socială
iulie 22
11:56 2020

DECLARAȚIE  DE PRESĂ

 

Tichete pentru mese calde destinate vârstnicilor cu pensia minimă socială

 

Executivul continuă măsurile de relansare a vieții românilor afectați de pandemia coronavirusului, cuprinse în Programul „Reclădim România”.

Una dintre prevederile importante ale acestuia este acordarea de tichete valorice de 180 lei/lunar pentru persoanele cu vârsta de peste 75 de ani, care în prezent au venituri sub nivelul pensiei minime socială.

Acești pensionari vor putea folosi tichetele pentru achiziționarea unei mese calde, bugetul destinat acestui proiect fiind de circa 100 de milioane de euro.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, respectiv cele legate de vârsta de minim 75 de ani și primirea pensiei minime sociale de 704 lei.

Măsura amintită va sprijini în mod direct și antreprenorii din sectorul Horeca, deoarece ei vor putea livra alimentele persoanelor vârstnice destinatare ale programului.

Consider lăudabil că Guvernul sprijină categoriile persoanelor defavorizate, iar pensionarii cu pensia minimă sunt, fără îndoială, cei mai afectați de efectele crizei epidemiologice din ultima perioadă.

În acest fel, Executivul a prioritizat demersurile sociale, canalizându-le înspre segmentele populației care au cel mai mare nevoie de ajutor în urma pandemiei.

Mesele calde primite în baza acestor tichete electronice vor fi decontate din fonduri externe nerambursabile, precum şi distribuirea acestora, din Fondul European pentru Sprijinul Persoanelor Dezavantajate.

Potrivit proiectului aprobat de Executiv, primăriile vor fi responsabile de distribuirea tichetelor valorice către persoanele vârstnice eligibile, precum și de oferirea informațiilor complete privind folosirea acestora în scopul procurării meselor calde zilnice.

În opinia mea, este o acțiune consistentă a guvernării pentru creșterea calității vieții celor vârstnici în aceste vremuri complicate, numărul beneficiarilor pensiei minime sociale fiind în prezent de aproximativ 900.000.

Faptul că prin tichetele valorice vor primi în plus mai mult de un sfert din pensia actuală reprezintă, cu siguranță, un ajutor binevenit pentru acești pensionari cu venituri mici, ce le va ușura considerabil viața de zi cu zi.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cristian Matei: O nouă zonă din TURDA complet modernizată prin intermediul Proiectelor Urbane!

Cristian Matei, primarul Municipiului Turda: "O nouă zonă complet modernizată prin intermediul Proiectelor Urbane! Au fost finalizate lucrările din cadrul...

Închide