inTurda.ro

2,3 miliarde de euro atrase din Fonduri Europene în perioada Ministrului Marcel Boloș în 8 luni!

2,3 miliarde de euro atrase din Fonduri Europene în perioada Ministrului Marcel Boloș în 8 luni!

2,3 miliarde de euro atrase din Fonduri Europene în perioada Ministrului Marcel Boloș în 8 luni!
iulie 29
13:09 2020

România a atras, în perioada Guvernului Ludovic Orban, fonduri europene în valoare de 2,3 miliarde de euro, în condiţiile în care, în ultimii şase ani, au fost atrase fonduri totale de 5,6 miliarde de euro, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș.

Ioan Marcel Boloș: ” Gradul de absorbţie a fondurilor europene a crescut de la 30%, cât era în noiembrie 2019, la 44% în prezent.
În data de 4 noiembrie, când am preluat guvernarea, am preluat-o cu 5,6 miliarde de euro atrași în cei șase ani trecuți din exercițiul financiar 2014-2020. Guvernul Ludovic Orban, până la această dată, are documente întocmite pentru decontare de la Comisie în valoare de 2,3 miliarde euro. O parte din cele 2,3 miliarde au fost deja încasaţi, alţii sunt în curs de încasare.

Relevant este că aceşti bani se întorc în economia României şi contribuie în această perioadă, vitală pentru România, la susţinerea diferitelor categorii de cheltuieli, de la echipamente medicale, şomaj tehnic, stimulente pentru personalul medical, granturi pentru IMM-uri, sprijinirea tinerilor antreprenori.”

Ioan Marcel Boloș a fost, înainte de a fi numit Ministru al Fondurilor Europene, Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, unde a reușit de asemenea să accelereze procesul de evaluare și contractare pentru unitățile administrativ teritoriale din regiunea Nord-Vest.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Se caută asistenți medicali pentru angajare la centre de îngrijire vârstnici, în Italia

Cautăm asistenți medicali pentru angajare la centre de îngrijire vârstnici, în Italia. Cerințe: - Cunoaşterea limbii italiene - Diplomă de...

Închide