inTurda.ro

Galerie FOTO: Oradea mai face un parc termal! GRĂDINA TERMALĂ IOŞIA

Galerie FOTO: Oradea mai face un parc termal! GRĂDINA TERMALĂ IOŞIA

Galerie FOTO: Oradea mai face un parc termal! GRĂDINA TERMALĂ IOŞIA
iulie 30
10:13 2020
Municipalitatea din Oradea pregăteşte proiectul unei noi zone de recreere, ce ar urma să fie realizată pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia.
La începutul anului 2020, Primăria Oradea a început demersurile pentru declararea unui areal din municipiul Oradea drept stațiune balneară de interes național. Conform precizărilor viceprimarului, până în acest moment au fost depuse toate documentațiile necesare pentru a primi statutul de stațiune balneară, a avut loc în teren vizita Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică, au fost preluate probe din calitatea apei termale care se află în această zonă, iar aceste probe au fost analizate și rezultatele lor arată că apele din această zonă au un factor curativ foarte bun și au calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.
 
GRĂDINA TERMALĂ IOŞIA! Pe 3 hectare de teren, pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia, pregătim o nouă zonă de recreere. Va fi un complex de bazine cu apă termală, 5 în exterior şi 12 în interior, o zonă de saună și tratamente, ponton în zona Crişului Repede etc.
Toate facilităţile vor fi integrate într-o zonă verde, cu plante specifice zonelor cu ape calde. În luna august, vom supune proiectul spre aprobare în Consiliul Local. Finanțarea va fi asigurată, anul viitor, din fonduri europene și din contribuția orașului. Lucrările vor începe anul viitor și vor dura doi ani. Cu acest proiect, Oradea își va confirma poziția de oraș balnear.”, a tranmis Primarul Ilie Bolojan

GRĂDINA TERMALĂ IOŞIAPe 3 hectare de teren, pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand…

Publicată de Ilie Bolojan pe Miercuri, 29 iulie 2020

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Foto/Video: Lucrările de pe strada Salinelor se apropie de final

Lucrările de modernizare a străzii Salinelor din municipiul Turda se apropie de final. Miercuri a fost așternut primul strat de...

Închide