inTurda.ro

Află dacă STRADA pe care locuiești este cuprinsă în Strategia de ASFALTARE a municipiului TURDA!

Află dacă STRADA pe care locuiești este cuprinsă în Strategia de ASFALTARE a municipiului TURDA!

Află dacă STRADA pe care locuiești este cuprinsă în Strategia de ASFALTARE a municipiului TURDA!
august 07
11:02 2020

Odată cu lansarea website-ului mateicristian.ro poți afla foarte ușor dacă strada pe care locuiești este cuprinsă în Strategia de Asfaltare a municipiului Turda!

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TURDA A FĂCUT TOT POSIBILUL PENTRU ADOPTAREA CELEI MAI BUNE STRATEGII ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ASFALTAREA STRĂZILOR

„Așa cum am spus în repetate rânduri, pentru a se putea moderniza cât mai multe străzi din municipiu, au fost absolut necesare finanțări externe. Pentru asfaltarea și modernizarea tuturor străzilor din municipiu, este nevoie de 264.299.952,3 lei (57.456.511,3 euro), fără a fi luate în calcul sumele aferente lucrărilor curente de întreținere.”, a scris pe propriul site primarul Cristian Octavian Matei.

Suma despre care vorbește primarul Matei ar fi însemnat bugetul dedicat investițiilor pe 26 de ani, în cea mai bună perspectivă, având în vedere că bugetul destinat reparației și modernizării străzilor este de maxim 10.000.000 de lei (2.173.913 euro) pe an!

Află de aici statusul STRĂZII pe care LOCUIEȘTI în Strategia de Asfaltare a Municipiului TURDA.

„Pentru ca populația să poată beneficia urgent de asfaltarea a cât mai multor străzi și să nu așteptăm 26 de ani pentru asta, am fost nevoiți să apelăm la fonduri europene și guvernamentale. Aceste solicitări presupun o muncă titanică, criteriile de finanțare fiind foarte stricte. Pentru fiecare proiect în parte a trebuit să trecem prin etape obligatorii, de regulă de lungă durată, și cel mai important, a trebuit realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un document pentru care s-a muncit 10 luni de zile și care a fost desemnat de Comisia Europeană drept cel mai bun plan de la nivelul întregii Uniuni Europene. (acesta constă în planificarea modernizării tuturor modalităților de deplasare a oamenilor și modernizarea infrastructurii orașului).

Este foarte important ca populația să înțeleagă că pentru a aduce acești bani în Turda am fost obligați să trecem prin toate aceste etape, pe care le-am parcurs într-un timp record printr-un efort susținut al tuturor celor implicați. Practic, toate problemele orașului au fost preluate de la zero! După cum se poate observa, deja roadele acestor mari eforturi îndelungate se văd, fiind tot mai multe contracte de finanțare semnate și foarte multe lucrări în desfășurare.

Vă reamintim că este în implementare cel mai important proiect european al municipiului Turda prin care s-a modernizat transportul public si se modernizează toate străzile principale pe care circulă autobuzele, respectiv 11,2 kilometri de drum cu piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul public, stații moderne și se vor amenaja spațiile verzi. De asemenea, proiectul prevede și implementarea sistemului de bike sharing la nivelul întregului municipiu.

Un alt aspect deosebit de important este faptul că întreaga strategie de asfaltare a trebuit corelată cu lucrările incluse în proiectul european al Companiei de Apă Arieș prin care se modernizează complet infrastructura de apă și canalizare în municipiul Turda. Având în vedere că aceste lucrări de mare anvergură presupun săpături și lucrări la adâncime, este imposibilă modernizarea anumitor străzi înainte de finalizarea acestor lucrări. Vă prezentăm în ceea ce urmează care sunt proiectele în derulare, ce străzi sunt incluse în fiecare în parte și care este stadiul lor”, mai scrie primarul Turzii pe mateicristian.ro.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Au fost publicate în Monitorul Oficial schemele de sprijin pentru IMM-uri. Granturi între 2.000 – 200.000 Euro

Ieri, 6 august 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar...

Închide