inTurda.ro

Cluburile Rotary Turda și Câmpia Turzii, parteneri într-un proiect în valoare de 42.000 dolari

Cluburile Rotary Turda și Câmpia Turzii, parteneri într-un proiect în valoare de 42.000 dolari

Cluburile Rotary Turda și Câmpia Turzii, parteneri într-un proiect în valoare de 42.000 dolari
august 07
10:30 2020


Într-o atmosferă destinsă, păstrând regulile stricte de distanțare fizică, joi 06.08.2020 a avut loc ceremonia de predare a echipamentelor achiziționate în cadrul unui proiect inițiat și implementat de către Rotary Club Alba Iulia.

Proiectul răspunde nevoilor actuale ale comunității în lupta pentru combaterea COVID-19 prin achiziționarea de materiale și echipamente prețioase pentru sistemul medical.

Proiectul, intitulat “GG2011588 – Support for the Healthcare System in the context of COVID-19 pandemic”, a beneficiat de suportul Fundației Rotary International, primind finanțare prin cadrul unui Global Grant. Prin intermediul proiectului, in valoare totală de 42.598 USD, s-au achizitionat 90 de bidoane a câte 20 litri de dezinfectant de suprafețe și 25 de lămpi UV-C pentru dezinfecție aer. O altă achiziție prevăzută în proiect este un echipament de ventilare mecanică care urmează să fie livrat de furnizor și apoi să fie donat secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Pentru finanțarea și implementarea acestui proiect, Rotary Club Alba Iulia a avut alături un grup de cluburi partenere, astfel aducându-și aportul: Rotary Club Sebeș, Rotary Club Blaj, Rotary Club Cluj Hoia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, Rotary Club “Floare de colț” Abrud-Câmpeni, Rotary Club Aiud, Rotary Club Tg Mures, Rotary Club Deva Castrum, Rotary Club Turda, Rotary Club Hunedoara, Rotary E-club Renașterea Tg. Mureș, Rotary Club Câmpia Turzii, Rotary Club Cugir Anima Mundi, suportul internațional venind din partea Rotary Club Lviv-Zamok (Ucraina).

În cadrul ceremoniei de ieri, reprezentanții cluburilor partenere în cadrul acestui proiect au primit dezinfectanții si lămpile UV-C pe care urmează să le doneze spitalelor din orașele de reședință.

Cluburile Rotary sunt organizaţii non-guvernamentale care de-a lungul timpului au iniţiat, dezvoltat sau sprijinit financiar un număr foarte mare de proiecte, în multe cazuri în parteneriat cu cluburi rotariene din alte ţări. Beneficiarul acestor proiecte a fost întotdeauna comunitatea.

Rotary Club Alba Iulia
Rotary club Lviv Zamok
Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis
CLUB Rotary SEBES
Rotary Club Aiud
Club Rotary „Floare de colt” Abrud-Cimpeni
Rotary Club Cluj Napoca Hoia
Club Rotary Târgu Mureș
Rotary Club Deva Castrum
Rotary E-Club Tirgu Mures „Renaşterea”, District 2241
Rotary Club Turda
Rotary Campia Turzii
Rotary Club Deva Castrum
Rotary Club Cugir Anima Mundi
Rotary Romania Si Moldova

#Rotary #TheRotaryFoundation #globalgrant #D2241 #COVID19

Related Articles

Citește articolul precedent:
Noi echipamente de testare COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

Informare de presă Noi echipamente de testare COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj               Consiliul Județean Cluj a...

Închide