inTurda.ro

Ministerul Educației: Fără note din toamnă la Religie, Desen, Muzică și Sport

Ministerul Educației: Fără note din toamnă la Religie, Desen, Muzică și Sport

Ministerul Educației: Fără note din toamnă la Religie, Desen, Muzică și Sport
august 08
10:53 2020

Tăieri de ore și eliminări de materii pentru clasele V-VIII sunt pregătite în prezent de Ministerul Educației, care este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care prevede tăierea cu până la 5 a numărului de ore pe săptămână în gimnaziu. Potrivit surselor Edupedu.ro, grupul de lucru al Ministerului Educației care lucrează la revizuirea planului cadru pentru învățământul gimnazial a realizat până acum 4 variante de plan-cadru pentru clasele V-VIII.

Edupedu.ro a obținut toate informațiile despre planurile-cadru care se află în lucru în acest moment la Ministerul Educației.

 

Marea noutate o reprezintă eliminarea notelor la materiile Religie, Muzică și Desen și Educație fizică și sport. Copiii nu vor mai primi note la aceste discpline, ci calificative. “Aceste discipline se bazează pe predispoziții native, aptitudini, înclinații, având un caracter vocațional explicit”, spun autorii curriculumului. Amintim că au mai existat solicitări din partea părinților ca la aceste materii să nu mai existe note, critica principală fiind distorsionarea evaluării având în vedere că notele contează în prezent la admiterea la liceu (20% din media de admitere la liceu o reprezintă media cu care elevul încheie clasele V-VIII).

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Consilier local din Câmpia Turzii, acuzat de incompatibiltate de către ANI

Varodi Ioan(PNL), Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii, a fost găsit în stare de incompatibilitate de către...

Închide