inTurda.ro

Singurul labirint de oglinzi din Transilvania, montat în Turda

Singurul labirint de oglinzi din Transilvania, montat în Turda

Singurul labirint de oglinzi din Transilvania, montat în Turda
august 12
11:57 2020

Muzeul de Știință și Iluzii Optice (MSIO) este cel mai recent proiect al Asociației Astronomice Pluto (AAP), urmând linia educațională care se regăsește la Planetariul Mobil sau la Muzeul Iluziilor Mobil.

Fiind o locație fixă cu un spațiu generos, de 700 mp, voluntarii AAP au reușit să construiască singurul labirint de oglinzi din Transilvania, cel mai lung tunel Vortex, o cameră Ames uriașă, o cameră Upside Down, holograme didactice, o “virtual sand box” și multe alte exponate care îmbină știința și iluziile optice.

Ghidajele sunt susținute de „povestitorii astronomici” de la spectacolele de Planetariu Mobil Dan Colțea și Adrian Filpișan. Nu lipsesc experimentele live, experimente care completează curricula din programa școlară, fiind un suport pentru elevi, profesori și părinți. Locația muzeului este una neconvențională, fosta Fabrică de Bere Turda, în prezent monument istoric.

În amenajarea muzeului s-au încercat păstrarea și punerea în valoare a clădirii, spațiul rezultat fiind unul în care cărămida împreună cu lemnul și metalul ajută la construirea unei atmosfere industriale autentice, dar în același timp plin de căldură și de ospitalitate.

MSIO este deschis sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 20:00, iar accesul se face doar cu rezervare. Reguli sanitare impuse sunt purtarea măștii, verificarea temperaturii, distanțarea de minimum 2 m.

Image may contain: text that says 'xperiment MUZEU � LABIRINT CU OGLINZI AMES ROOM TUNEL VORTEX UPSIDE DOWN ROOM EXPERIMENTE LIVE � PESTE 100 ΕΧΡΟΝΑΤΕ FABRICA DE STIINTĂ VIZITAȚI MUZEUL ILUZIILOR ȘI AL ŞTIINȚEI TURDA Un spațiu expozitional 700 mp așteaptă inPiața Romană nr.17 din Turda (Fosta fabrică bere) bere) REZERVĂRI: 0740-365699'

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
FOTO: Lucrările de modernizare a străzilor Racului și Cucului se apropie de final!

Lucrările de modernizare a străzilor Racului și Cucului se apropie de final! După ce a fost finalizat montajul bordurilor și...

Închide