inTurda.ro

Elevii vor avea acces în școală doar cu declarație semnată de părinți! DESCARCĂ DECLARAȚIA

Elevii vor avea acces în școală doar cu declarație semnată de părinți! DESCARCĂ DECLARAȚIA

Elevii vor avea acces în școală doar cu declarație semnată de părinți! DESCARCĂ DECLARAȚIA
august 19
14:23 2020

Inceperea noului an scolar este una dintre prioritatile autoritatilor in acest moment. A fost intocmit un proiect cu norme ce vor trebui respectate, iar, in plus, elevii vor trebui sa aiba asupra lor o declaratie pe propria raspundere completata si iscalita de parinti. Declaratia conditioneaza primirea copilului in colectivitate la inceputul fiecarui ciclu de prezenta fizica in spatiul scolar si va fi prezentata la triajul epidemiologic la intarea in unitate, se arata intr-un document prezentat de edupedu.ro.

Potrivit modelului de declaratie publicat de Ministerul Sanatatii, parintii trebuie sa declare pe proprie raspundere ca in ultimele 14 zile: 

-Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febra,
tuse, dureri de cap, dureri de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi, rinoree, etc). 

-Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19

-Copilul nu a venit in contact cu o persoana testata pozitiv pentru aceasta afectiune.

Prin aceeasi declaratie, parintii trebuie sa isi asume ca „nu vor aduce copilul in colectivitate daca prezinta simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febra, tuse, dureri de cap, dureri de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi, rinoree, etc)”.

Descarca declaratia de AICI

In draftul Ordinului pentru aprobarea Normelor privind instituirea de masuri sanitare si de protectie in unitatile de invatamant in perioada pandemiei COVID-19, publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, se arata ca masurile esentiale pentru prevenirea/limitarea pe cat posibil a imbolnavirii includ: Igiena riguroasa a mainilor; Masuri ferme de curatenie si dezinfectie in unitatea de invatamant; Purtarea mastii de protectie atat de catre elevi, cat si de catre intregul personal pe toata perioada atunci cand se afla in interiorul unitatii de invatamant; Limitarea contactului dintre elevi din clase diferite. Evitarea schimbarii salii de clasa de catre elevi pe parcursul unei zile. Principiul de urmat este „1 clasa de elevi = 1 sala de clasa.

Totodata, este prevazuta asigurarea unei distantari de minimum un metru intre elevi sau montarea unor separatoare in situatia in care asigurarea distantei de un metru nu este posibil, dar si ca, in vederea pastrarii distantei fizice, fiecare copil isi va pastra acelasi loc in banca pe tot parcursul prezentei in clasa;

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
(P)Cumpără orice pizza Edenia, înscrie pe site codul unic din interiorul cutiei și intră în tragerea la sorti!

Cumpără orice pizza Edenia, înscrie pe site codul unic din interiorul cutiei și intră în tragerea la sorti! MECANISM CAMPANIE:...

Închide