inTurda.ro

DigiSport: O nouă sală polivalentă ultramodernă apare pe harta României, la Turda!

DigiSport: O nouă sală polivalentă ultramodernă apare pe harta României, la Turda!

DigiSport: O nouă sală polivalentă ultramodernă apare pe harta României, la Turda!
august 20
08:52 2020

După ce Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a semnat contractul de finanțare pentru construirea Sălii de sport competiționale de nivel internațional din municipiul Turda (jud. Cluj), obiectiv care se va realiza în cadrul subprogramului Săli de sport, parte a Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții (CNI), județul Cluj și municipiul Turda au ieșit din nou în față!

DigiSport, unul dintre cele mai accesate site-uri cu profil sportiv din România:

 O nouă sală polivalentă ultramodernă apare pe harta României! Compania Naţională de Investiţii (CNI) a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, că o nouă sală polivalentă cu 3.320 de locuri, care va putea găzdui competiţii internaţionale de handbal, baschet sau volei, va fi construită la Turda.

Clădirea va beneficia de mai multe funcțiuni, precum bazin de înot de relaxare, vestiare grupate pe sexe, cu dușuri și grupuri sanitare aferente pentru sportivi, antrenori, arbitri, oficiali, sală de forță, saună, cabinete medicale și antidoping, camere pentru recuperare sportivi (masaj și fizioterapie), sală VIP, sală pentru conferințe presă etc.

Construcția va avea o capacitate totală de 3.320 de locuri, dintre care 56 destinate persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora, și va putea fi omologată internațional pentru competiții de handbal, baschet sau volei.

Valoarea totală a contractului este de 65.438.957,52 lei (cu TVA, taxe și cote), iar finanțarea se va realiza, în condițiile legii, de către MLPDA, prin CNI.

Durata contractului încheiat cu Asocierea ACI CLUJ S.A. & PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION S.R.L. este de 30 luni, dintre care 6 luni de proiectare și 24 luni de execuție.

Prin finalizarea acestei săli polivalente, alături de sala multifuncțională cu o capacitate de 8.000 de locuri de la nivelul municipiului Cluj-Napoca, se va crea infrastructura sportivă necesară pentru a facilita organizarea unor competiții internaționale de mare anvergură (handbal, volei, baschet).

* * *

În prezent, Compania Națională de Investiții mai are în derulare alte 4 săli de sport polivalente/ multifuncționale în municipiile Pitești (jud. Argeș), Oradea (jud. Bihor), Constanța (jud. Constanța) și Tulcea (jud. Tulcea), a căror valoare totală este de peste 371 de milioane de lei.

Toate aceste obiective se realizează prin Subprogramul Săli de sport din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat conform prevederilor OG 25/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Foto: Marius Romila
Foto/VIDEO: Ceremonial militar – religios organizat cu ocazia comemorării Marelui Voievod Mihai Viteazul

Astăzi, 19 august 2020, s-a desfășurat Ceremonialului militar – religios organizat cu ocazia comemorării Marelui Voievod Mihai Viteazul. Este o zi...

Închide