inTurda.ro

Video: Se redeschid RESTAURANTELE! Vezi ce restricții vor fi aplicate

Video: Se redeschid RESTAURANTELE! Vezi ce restricții vor fi aplicate

Video: Se redeschid RESTAURANTELE! Vezi ce restricții vor fi aplicate
august 27
06:27 2020

SE DESCHID RESTAURANTELE! Spațiile închise din restaurante se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții, potrivit reprezentanților HoReCa, care au participat la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban.

Printre restricțiile care vor fi aplicate, se regăsesc: distanțarea fizică, unele mese urmând să fie lăsate libere, de asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

„La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului.

Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli”, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Naguma Medical Supply a livrat 2.080.650 de măști medicale la Direcția de Sănătate Publică Cluj

Naguma Medical Supply SRL livrează 2.080.650 de măști medicale la Direcția de Sănătate Publică Cluj București, 26 august 2020 -...

Închide