inTurda.ro

Primaria Turda: Începem acțiunile de combatere a ambroziei

Primaria Turda: Începem acțiunile de combatere a ambroziei

Primaria Turda: Începem acțiunile de combatere a ambroziei
septembrie 01
15:31 2020
🔜 Începem acțiunile de combatere a ambroziei.
👉 Începând de mâine, până în data 02.11.2020, în intervalul orar 10.00-15.00, au loc acțiuni de cosire a buruienii Ambrozia artemisiifolia- Iarba pârloagelor, pe domeniile publice aflate în administrare. Acțiunile au ca scop combaterea ambroziei, plantă încadrată ca buruiană invazivă, alergenă, ce poate cauza populației probleme de sănătate.
➡ În contextul acesta se acționează în vederea identificării terenurilor care aparțin persoanelor fizice și juridice, terenuri afectate de prezența acestei buruieni.
📢 Facem apel către toți cetățenii să se conformeze și să ia măsuri de prevenire și combatere a acestei plante. Obligativitatea acțiunii de cosire este prevăzută în Legea 62/2018 privind combaterea buruienii #⃣ Ambrozia artemisiifolia.
Buruiana Ambrozia artemisiifolia- Iarba pârloagelor cosită și adunată de cetățeni va fi colectată de SC Prival Ecologic Service SA.
📌 Colectările se fac în prima zi lucrătoare a fiecărei luni calendaristice din perioada septembrie – noiembrie a acestui an.
📞 Rugăm cetățenii să solicite ridicarea acestor deșeuri vegetale, la numărul de telefon 0264–421148, respectiv 0755 031 521.
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
SE REDESCHIDE TEATRUL!

SE REDESCHIDE TEATRUL! Toamna debutează cu o mulțime de evenimente la Teatrul Național Aureliu Manea Turda, pentru toate vârstele și...

Închide