inTurda.ro

Ștrandul Durgău – Orarul de funcționare a fost modificat

Ștrandul Durgău – Orarul de funcționare a fost modificat

Ștrandul Durgău – Orarul de funcționare a fost modificat
septembrie 01
10:45 2020

Incepând cu 01 septembrie 2020 orarul de funcționare a Ștrandului Durgău Turda va fi intre orele 9:00-20:00, cu ultima intrare la ora 19:00.

Ștrand Durgău Turda, aflat în imediată apropiere a Salinei Turda, este un ștrand cu apă sărată unde atât localnicii, cât și turiștii, se pot bucura de momente de relaxare într-un cadru natural liniștit.

Ștrandul a fost amenajat în jurul Lacului Ocnei și Lacului Rotund, două lacuri mineralizate care s-au format în urma prăbușirii unor vechi exploatări de sare. Lacurile au un conținut ridicat de sare gemă (clorură de sodiu), astfel că fenomenul de heliotermie devine foarte intens.

___________________________________________________________

Lacurile din zona Durgău au fost folosite încă din secolul al XIX-lea pentru tratamente balneare, în mod empiric și fără prea multe amenajări.

În anul 1840, doctorul Iosif Hanko punea bazele stațiunii Băile Sărate Turda;de atunci, apele de aici au fost utilizate de vizitatori în tratamentul afecțiunilor reumatice, circulatorii și ginecologice.

Dorim să vă informăm că am implementat pentru siguranța clienților nostri dispozițiile transmise de autoritățile centrale pentru combaterea epidemiei de COVID – 19.

Reamintim că este necesar ca fiecare să manifeste o atitudine responsibilă și cooperantă privind respectarea acestora.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Autostrada A3 Chetani-Campia Turzii – stadiul santierului

Asociatia Pro Infrastructura: Pe tronsonul Autostrăzii A3 Transilvania Chețani-C.Turzii construit de Straco,  lucrările la nodul rutier Chețani avansează într-un ritm...

Închide