inTurda.ro

Condiții optime pentru debutul de an școlar, la Câmpia Turzii

Condiții optime pentru debutul de an școlar, la Câmpia Turzii

Condiții optime pentru debutul de an școlar, la Câmpia Turzii
septembrie 10
15:29 2020

Primăria Municipiului Câmpia Turzii, împreună cu administrațiile unităților de învățământ din oraș au întreprins toate eforturile pentru ca anul școlar 2020-2021 să înceapă în condiții optime, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

După cum bine știți, situația epidemiologică de la nivel național impune o serie de măsuri de protecție, menite să le asigure atât celor mici, cât și dascălilor, confort și siguranță.
Administrația publică locală a alocat fonduri suplimentare către unitățile de învățământ. Toate școlile și grădinițele din oraș au fost dotate cu dezinfectant. A fost asigurată distanțarea în bănci, iar la nivelul conducerilor unităților de învățământ au fost create circuite și programe, astfel încât numărul elevilor care participă simultan la cursuri să fie mult redus față de anii anteriori.
De asemenea, unitățile de învățământ dispun de tehnologia necesară transmiterii online a cursurilor.
Aceste măsuri sunt în beneficiul elevilor și al profesorilor, pentru a ne asigura că debutul anului școlar nu va atrage cu el și o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2.
„Avem o situație excepțională, care necesită acțiuni pe măsură. Sunt convins că fiecare cadru didactic și fiecare părinte are, în primul rând, în minte siguranța copiilor. Atât timp cât se vor respecta măsurile de protecție, cât se va evita interacțiunea îndelungată între elevi și cât se vor aplica recomandările de igienă personală, am convingerea că totul va fi în ordine.
Sunt tată și conștientizez pericolul la care se expun copiii noștri odată cu revenirea în colectivitate, însă nu putem opri întreaga planetă, iar procesul educațional trebuie să continue să fie livrat generațiilor de elevi. Ei au datoria să învețe, iar noi avem datoria să le oferim toate condițiile de siguranță și igienă. Împreună, vom reuși!”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.
În continuare, administrația publică a Municipiului Câmpia Turzii reia apelurile către populație spre a se respecta măsurile de distanțare socială, cele de igienă, dar și purtarea măștilor de protecție, atât în spațiile publice închise, cât și în spațiile publice deschise, acolo unde este imposibilă distanțarea fizică de minim 1.5 m.
Evitați îmbrățișările, strângerile de mână, aglomerările. Acoperiți nasul și gura dacă tușiți sau strănutați și nu vă atingeți fața cu mâinile neigienizate.
Respectând aceste reguli ușor de urmat și care nu implică un efort major, ne putem asigura că vom trece cu bine peste această pandemie, care a curmat viețile a peste 4000 de cetățeni ai României și a peste 900.000 de oameni, în întreaga lume.
Direcția Relații cu Comunitatea
Share

Related Articles

Scroll Back To Top
Citește articolul precedent:
Adrian Spatariu: Cu toții avem datoria să ne exercităm dreptul de a vota cu scopul de a produce schimbarea pe care ne-o dorim în orașul nostru

Comunicat: Dragi prieteni, locuitori ai Mun. Câmpia Turzii, ​Se apropie data de 27 septembrie 2020. Cu toții avem datoria să...

Închide