inTurda.ro

De astăzi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic

De astăzi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic

De astăzi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic
septembrie 10
15:35 2020

De joi, 10 septembrie 2020, șoferii pot face dovada deținerii poliței RCA și în format electronic, nu numai în format tipărit. Modificările aduse Normei ASF nr. 20/2017 privind asigurările auto din România au fost publicate în Monitorul Oficial pe 7 septembrie și au intrat astăzi in vigoare.

 
 Salutări! De astăzi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic. 📱
Păstrați-vă telefoanele încărcate! 😉

Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

  • litera a) polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • litera b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

Totodată, în cadrul aceluiași articol, a fost introdusă litera c) care stipulează faptul că dovada pentru asigurarea RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract valabil la data interogării.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Condiții optime pentru debutul de an școlar, la Câmpia Turzii

Primăria Municipiului Câmpia Turzii, împreună cu administrațiile unităților de învățământ din oraș au întreprins toate eforturile pentru ca anul școlar...

Închide