inTurda.ro

Un an de la înființarea Punctului de operare aeromedical de la Jibou

Un an de la înființarea Punctului de operare aeromedical de la Jibou

Un an de la înființarea Punctului de operare aeromedical de la Jibou
septembrie 10
09:18 2020
Un an de la înființarea Punctului de operare aeromedical de la Jibou!

Colegii noștri „urgentiști” ne-au învățat că fiecare secundă este prețioasă, atunci când în joc este viața unei persoane. Astfel, pentru pacienții critici, accesul la asistență medicală de urgență face diferența dintre viață și moarte.

Acum un an, Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, prin UPU-SMURD, a fost desemnat operatorul medical al Punctului de operare aeromedical Jibou. În acest timp, alături de colegii de la ISU Sălaj, Inspectoratul General de Aviație din M.A.I. și UPU SMURD Bihor, am participat la 507 misiuni.

Experiența zborului și a acordării asistenței medicale de urgență au reprezentat activități noi, dar colegii noștri din cadrul UPU-SMURD s-au dovedit, din nou, pregătiți pentru orice situație: „Rolul pe care îl îndeplinim în misiunile medicale și gradul de dificultate al intervențiilor ne face ca astăzi să fim mai buni ca ieri. Pe viitor intenționăm să implementăm utilizarea ecografiei în misiunile primare, simulări de intervenții cu echipele Salvamont și chiar efectuarea misiunilor de ajutor pe timp de noapte”, declară Dr. Raluca Tat, medic-coordonator UPU SMURD Cluj-Napoca.

Mulțumim pentru dedicația și profesionalismul tuturor celor implicați în buna desfășurare a activităților POA Jibou!

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Întrerupere furnizare apă potabilă și furnizare cu presiune redusă în municipiul Turda 

Anunț - Remediere avarie - Întrerupere furnizare apă potabilă și furnizare cu presiune redusă în municipiul Turda  Compania de Apă...

Închide