inTurda.ro

Profesorii ar putea primi un spor de 2.000 lei lunar, ca stimulent de risc în pandemie

Profesorii ar putea primi un spor de 2.000 lei lunar, ca stimulent de risc în pandemie

Profesorii ar putea primi un spor de 2.000 lei lunar, ca stimulent de risc în pandemie
septembrie 21
21:22 2020

Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar – 1.500 de lei lunar, informează Agerpres

S-au înregistrat 85 voturi pentru, 25 împotrivă şi 13 abţineri.

Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului SARS-COV 2, a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda.

„Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, prevede propunerea legislativă amendată în Senat.

În termen de 15 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi, Guvernul ar urma să emite normele de aplicare a acesteia. 

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat și de Camera Deputaților, iar apoi promulgat de șeful statului. Cum PSD deține majoritatea în ambele camere legislative, inițiativa ar putea fi aprobată cu lejeritate, dar este greu de crezut că Guvernul va găsi foarte curând fondurile necesare pentru a o aplica, senatorii PNL votând împotriva măsurii.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO – Emil Boc, mesaj de susținere pentru Dorin Lojigan

𝐄𝐌𝐈𝐋 𝐁𝐎𝐂: "𝐒𝐔𝐍𝐓 𝐎𝐍𝐎𝐑𝐀𝐓 𝐒𝐀 𝐅𝐀𝐂 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐄 𝐃𝐈𝐍 𝐀𝐂𝐄𝐄𝐀𝐒𝐈 𝐄𝐂𝐇𝐈𝐏𝐀 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐓𝐈𝐂𝐀 𝐀 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐈𝐃𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐍𝐀𝐓𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋 𝐋𝐈𝐁𝐄𝐑𝐀𝐋, 𝐈𝐌𝐏𝐑𝐄𝐔𝐍𝐀 𝐂𝐔 𝐃𝐎𝐌𝐍𝐔𝐋 𝐃𝐎𝐑𝐈𝐍 𝐍𝐈𝐂𝐎𝐋𝐀𝐄...

Închide