inTurda.ro

Irimie Mircea: Am fost cel mai activ Parlamentar al Turzii! 

Irimie Mircea: Am fost cel mai activ Parlamentar al Turzii! 

Irimie Mircea: Am fost cel mai activ Parlamentar al Turzii! 
septembrie 22
14:42 2020
Am fost cel mai activ Parlamentar al Turzii !
     In perioada 2012 – 2016 am fost Deputat în Parlamentul Romaniei .
          –   Am inițiat 94 de Propuneri Legislative din care 19 au devenit legi semnate de cei doi Președinți ai României (Traian Băsescu și Werner Klaus Johannis)  și produc efecte astăzi în România  ( Legea Dieteticienilor , Legea Fizioterapeutilor,  Legea Turda – Oraș Martir,  etc ).
          – Am avut 72 de Luări de Cuvânt,  60 de Declarații Politice și 96 de Interpelări ,
          – Am făcut demersuri necesare la Ministerul Sănătății  pentru demararea lucrărilor de modernizare a Spitalului Municipal din Turda și am adus în trei tranșe 20 milioane Lei , 45 milioane Lei  și încă 45 miloane Lei . In total am adus pentru Spital 110 miliarde lei vechi .
          – Am făcut demersuri la Secretariatul pentru Culte pentru acordarea de fonduri necesare lucrărilor la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda , în anul 2013 – 30 000 Lei,  în 2014 – 50 000 Lei,  în 2015 – 90 000 Lei iar în anul 2016 – 300 000 Lei.
          – Am făcut nenumarate demersuri alături de Revoluționarii Turdeni la Secretariatul de Stat și la Parlamentul Romaniei.
          – Am organizat la Turda prima Delegație Parlamentară pentru Roșia Montana care m-am  deplasat la fața locului însoțit de multi reprezentanți ai Presei din Turda , Cluj Napoca si Alba Iulia  având întâlniri și dezbateri cu dl .Feneșer – Prefectul de Alba , conducerea RMGC , ONG- urile care activau pentru protecția mediului și cu aproximativ 1000 de mineri si locuitori .
   Televiziunile Naționale au participat la eveniment și au transmis în direct și în zilele următoare invitandu-mă  într-o emisiune în direct de la Roșia Montana dar și în studiourile din București. În urma acestei acțiuni a mea , Parlamentul Romaniei a constituit Comisia Parlamentară care să evalueze situația , astfel putem spune că într-o foarte mare măsură, faptul că astăzi nu se fac exploatări cu Cianuri la Roșia Montana mi se datorează și mie.
           – Am fost Vice Președintele  Comisiei de Sănătate și am reprezentat România la Bruxelles.  Am inițiat în domeniul sănătății mai multe proiecte de legislative ( Legea Fizioterapeutilor , Legea Dieteticienilor,  Legea Educație prin Sport , Legea acordării de burse medicilor tineri până la vârsta de 35 de ani , etc ) din care o parte au devenit Legi .
           – În urma modificării Legii Bugetului , am facut demersuri si am adus  pentru Primăria Turda pentru acordarea de către Guvernul Ponta a sumei de 12 milioane Lei pentru echilibrare bugetară .
          – Am tinut cu rigurozitate audiențe cu cetățenii în fiecare zi de vineri primind în audiență 370 de cetățeni si grupuri de cetățeni si de asemenea reprezentanți ai Administrațiilor din vecinătatea Turzii .
          – Am susținut sportul și am făcut demersuri doamna Ministru Gabriela Szabo , la doamna Secretar de Stat Alina Cazanacli pentru obținerea Certificatelor Sportive pentru handbalul și fotbalul turdean .
          – Am participat la peste 150 de Comisii de Specialitate în Senat sau in Camera Deputaților pentru a-mi susține proiectele .
          – Am susținut și reprezentat în Parlamentul Romaniei si la Guvern , administrațiile din Turda , Câmpia Turzii ,  Tureni , Aiton , Viișoara,  Băișoara , Mihai Viteazul , Pălatca,  Cojocna , etc . Demersuri firești pentru un Parlamentar care repezintă această zonă .
          –  În mandatul meu am adus reprezentanti ai Guvernelor la Turda , Campia Turzii si în alte comune pentru vizite de lucru la Unități de Producție,  Școli, Grădinițe și Colegii , Primării,  Stațiunea de Cercetare Agricolă din Turda,  Salina Turda , Cheile Turzii,  etc , Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Daniel Constantin de 5 ori , Ministrul IMM, Mediului de Afaceri si Turismului – Maria Grapini de 5 ori , Ministrul Educației si Cercetării Științifice – Sorin Câmpeanu și Secretarii de Stat : Raed Arafat,  Răzvan Vulcănescu,  Alina Cazanacli,  Cristian Cosmin,  Anca Ionescu și Dan Bologa . De asemenea la invitația mea au vizitat Turda Președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu  și Vice Președintele Senatului Vasile Nistor .
   Eu sunt PRO ROMANIA 💙💛❤ pentru că țin cu ROMANIA și iubesc  TURDA
Irimie Mircea.
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Lacul 3 pentru pescarii din Câmpia Turzii

Lacul 3 pentru pescarii din Câmpia Turzii Democrația participativă există doar atunci când autoritățile se consultă cu cetățenii și în...

Închide