inTurda.ro

Video: Declarațiile premierului Ludovic Orban după participarea la semnarea Protocolului de asociere a UAT Câmpia Turzii-UAT Turda și Județului Cluj

Video: Declarațiile premierului Ludovic Orban după participarea la semnarea Protocolului de asociere a UAT Câmpia Turzii-UAT Turda și Județului Cluj

Video: Declarațiile premierului Ludovic Orban după participarea la semnarea Protocolului de asociere a UAT Câmpia Turzii-UAT Turda și Județului Cluj
septembrie 22
16:25 2020

Participarea premierului Ludovic Orban la semnarea Protocolului de asociere a UAT Câmpia Turzii-UAT Turda și Județului Cluj, în vederea realizării în parteneriat a proiectului de investiții „Centura Ocolitoare Turda – Câmpia Turzii”

Declarațiile premierului Ludovic Orban după participarea la semnarea Protocolului de asociere a UAT Câmpia Turzii-UAT Turda și Județului Cluj:

Ludovic Orban: Bună ziua! Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment important pentru Câmpia Turzii, Turda şi pentru Cluj, pe de o parte, pentru a garanta susţinerea obţinerii finanţării pentru acest proiect din fonduri europene şi, pe de altă parte, pentru a-mi scoate pălăria în faţa unor campioni ai administraţiei locale și ai absorbţiei fondurilor europene.

Consiliul Judeţean Cluj, condus de Alin Tişe, a semnat contracte de finanţare în valoare de 560 de milioane de euro, dacă nu mă înşel, domnule preşedinte. Am să vă dau o singură comparaţie, judeţul Neamţ a semnat contracte de finanţare de 1,5 milioane. Spun lucrurile acestea ca să arăt una dintre cauzele majore ale dezechilibrelor în dezvoltarea economică a României – faptul că acolo unde sunt reprezentanţii PNL, în care există o şcoală de proiecte de dezvoltare, de capacitate administrativă, de capacitate de absorbţie a fondurilor europene, spre deosebire de judeţe ţinute în sărăcie, de oameni care ajung la putere prin demagogie, prin pomeni, prin coruperea votului, şi care, de fapt, nu fac nimic pentru judeţele pe care le administrează. Cristian Matei, primarul municipiului Turda, care a generat un program de dezvoltare fără precedent pentru municipiul Turda, cu investiţii uriaşe, cea mai mare parte a lor bazată pe fonduri europene şi prin care, pur şi simplu, schimbă în bine, de la săptămână la săptămână, faţa municipiului Turda, punând-o pe harta dezvoltării economice rapide. Și gazda noastră, pe care am lăsat-o la urmă, Dorin Lojigan, care şi el a semnat contracte de finanţare de 40 de milioane de euro pentru municipiul Câmpia Turzii. Iată că oamenii trebuie să ştie şi să facă diferenţa. Proiectul în sine este extrem de important pentru Turda şi Câmpia Turzii, care permite scoaterea traficului de pe zonele centrale ale celor două municipii şi conectarea celor care vor să realizeze transportul, până la urmă, cu autostrada.

Este un proiect care arată disponibilitatea de cooperare care există între primari, preşedinţi de consilii judeţene, care vor să facă lucruri bune pentru oameni, cum de altfel şi ADI-ul care este înfiinţat. Arieşul arată această capacitate de asociere pentru a genera proiecte de interes comun pentru localităţi care, până la urmă, ajung să creeze condiţii de viaţă mai bune pentru locuitori, oportunităţi mai multe de realizare în viaţă.

Îi felicit pe cei trei semnatari, pe domnul preşedinte Alin Tişă, pe domnul primar Cristian Matei, pe domnul primar Dorin Lojigan. Garantăm susţinerea acestui proiect şi, cu siguranţă, promit că voi veni când inauguraţi acest proiect, ca şi multe alte proiecte de interes. Vă mulţumesc!

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Anunț – Remediere avarie Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei...

Închide