inTurda.ro

ULEIURILE ESENȚIALE POT FI UN AJUTOR PENTRU ELEVI SI STUDENTI? Vezi aici ofertele SPECIALE

ULEIURILE ESENȚIALE POT FI UN AJUTOR PENTRU ELEVI SI STUDENTI? Vezi aici ofertele SPECIALE

ULEIURILE ESENȚIALE POT FI UN AJUTOR PENTRU ELEVI SI STUDENTI? Vezi aici ofertele SPECIALE
septembrie 29
11:18 2020

ULEIURILE ESENȚIALE POT FI UN AJUTOR PENTRU ELEVI SI STUDENTI?

Toamna aceasta avem parte de un an școlar mai altfel. Cu toate temerile și incertitudinile care derivă din contextul actual, un lucru rămâne cert: ne dorim pentru copiii noștri un mediu de învățare adecvat care să-i stimuleze și să le faciliteze asimilarea informațiilor primite. Indiferent dacă vom merge la scolă fizic sau vom studia online, vom putea contribui la crearea unui mediu propice studiului cu ajutorul aromaterapiei.

  O serie de studii au arătat eficiența uleiurilor esențiale în stimularea memoriei și a concentrării pe diverse grupuri de studii. Un studiu inițiat în Japonia a pus în evidență efectul inhalării uleiului esențial de lavandă în timpul pauzelor. S-a observat îmbunătățirea stării de concentrare imediat ce și-au reluat task-urile. Studiul a fost efectuat prin comparație cu un alt grup căruia i s-a administrat ulei de iasomie dar care nu a avut aceleași rezultate. Studiul indică faptul că abilitatea lavandei de a reduce stimularea și de a reduce stresul a fost utilă pentru a permite elevilor ca după o pauză adecvată să se reîmprospăteze pentru următoarea rundă de lucru.

Un alt studiu realizat în 2018 a pus în evidență capacitatea uleiurilor de mentă si  rosmarin de a îmbunătății capacitățile cognitive.

Aroma uleiurilor esențiale de lămâie si piper negru este un ajutor prețios pentru a da trezirea de dimineață. Un alt studiu realizat pe un grup de muncitori a pus în evidență faptul că în urma inhalării acestor uleiuri au fost reduse greșelile cu un procent de 54%

Alte uleiuri care s-au dovedit utile în crearea unui mediu stimulant, creșterea capacității de concentrare și învățare sunt: Busuiocul Tropical, Eucaliptul, Tămâia, Niaouli, Bergamotă, Grapefruit, Lemongrass.

Descoperă aromele preferate ale copilului tău și asigură-i un mediu plăcut si relaxant pentru studiu. 

Pentru mai multe informatii:

Reprezentant Young Living Turda – Ferghete Magdalena

Tel:  +40 (756) 999 375

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Tragedie la Turda! O femeie a decedat dupa ce a cazut de la etajul 4 al unui bloc

In aceasta dimineata, o femeie de 75 de ani a cazut de la etajul 4 al unui bloc situat pe...

Închide