inTurda.ro

dau.gratis – prima comunitate online din Romania dedicata donatiilor

dau.gratis – prima comunitate online din Romania dedicata donatiilor

dau.gratis – prima comunitate online din Romania dedicata donatiilor
octombrie 29
15:20 2020

 

Asociatia CivicNet lanseaza platforma dau.gratis cu scopul formarii unei comunitati solidare. dau.gratis este portalul in care lucrurile carora nu le-ati mai acordat atentie isi gasesc noi proprietari, devenind utile pentru acestia. Platforma este dedicata donatiilor, voluntariatului si actiunilor caritabile, iar inregistrarea este gratuita.

Pe dau.gratis gasiti si puteti adauga anunturi individuale de donatii in orice judet. Membrii comunitatii sunt incurajati sa includa in anunturile lor o scurta descriere a bunurilor sau serviciilor oferite spre donatie, imagini relevante si, dupa caz, locul sau zona de predare a produselor. De asemenea, membrii dau.gratis pot lasa comentarii si stabili in privat detaliile predarii. In calitate de vizitator, veti putea cauta si filtra rezultatele in functie de locatie, categorii de bunuri  (imbracaminte, electrocasnice, echipamente, mobila etc) sau starea produselor (nou, folosit, defect).

Platforma ofera si o categorie intitulata Actiuni Caritabile,  dedicata organizatiilor non-guvernamentale. Asociatiile au oportunitatea de a prezenta actiuni caritabile si cazuri umanitare, care pot fi sustinute prin intermediul donatiilor. Nu in ultimul rand, dau.gratis este locul in care ONG-urile pot informa comunitatea cu privire la nevoile pentru dezvoltarea si continuarea misiunii lor.

Utilizatorii activi din comunitate, care vor dona bunuri pentru ONG-uri sau prin anunturi individuale, vor fi recompensati cu nivele de incredere si ecusoane, care le vor deschide accesul catre sectiuni si functionalitati suplimentare, obiectivul pe care CivicNet si-l propune fiind crearea unei comunitati frumoase de oameni ai faptelor bune.

Poate nici nu ne dam seama uneori ca lucrurile pe care le avem si de care probabil am uitat deja sau pe care am fi tentati sa le aruncam sunt vitale sau de foarte mare ajutor altor persoane, in special in vremurile actuale. Aici, dar din dar se face Rai si donand lucrurile acestea nu doar ca ajutam la crearea unei comunitati solidare, dar, in acelasi timp ne aratam si grija pentru mediul inconjurator” spune Elena Gaina, coordonatorul proiectului.

Dezvoltarea dau.gratis de catre CivicNet a fost posibila prin programul Start ONG, finantat de Kaufland Romania si implementat de asociatia Act for Tomorrow.

CivicNet este o organizatie independenta neguvernamentala romaneasca, membra a CivicTech Romania, care dezvolta solutii si proiecte digitale gratuite de utilitate publica, ce adreseaza nevoi ale cetatenilor si ale institutiilor de stat, prin parteneriat cu membri ai sectoarelor public, civic si privat, aplicand bune practici si principii de digitalizare.

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Excelenta Sa, domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România a vizitat obiectivul nostru turistic

Excelenţa Sa, domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România a vizitat obiectivul nostru turistic. Acesta și-a început cariera diplomatică în...

Închide