inTurda.ro

Mediul privat luptă alături de medicii clujeni împotriva Covid-19. Termo Express a donat spitalelor din prima linie mânere antimicrobiene

Mediul privat luptă alături de medicii clujeni împotriva Covid-19. Termo Express a donat spitalelor din prima linie mânere antimicrobiene

Mediul privat luptă alături de medicii clujeni împotriva Covid-19. Termo Express a donat spitalelor din prima linie mânere antimicrobiene
noiembrie 05
14:10 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Mediul privat luptă alături de medicii clujeni împotriva Covid-19. Termo Express a donat spitalelor din prima linie mânere antimicrobiene

Cluj-Napoca, 5 noiembrie 2020

Compania clujeană Termo Express s-a implicat în mod direct în lupta împotriva COVID-19 și a donat spitalelor clujene din prima linie mânere antimicrobiene, eficiente împotriva noului coronavirus și a infecțiilor nosocomiale. Mânerele antimicrobiene au fost montate treptat, încă de la începutul stării de urgență, fiind un mijloc important de prevenție, menite să le ofere atât medicilor, cât și pacienților mai multă siguranță, în aceste vremuri nesigure pe care le trăim cu toții.

Mânere antimicrobiene pentru spitalele clujene

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Copii, Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” au fost dotate cu mânere anitimicrobiene, devenind centre mai sigure de primire și tratare a pacienților pe perioada pandemiei, dar nu numai.

Mânerele antimicrobiene sunt realizate sub umbrela brandului PureHandle, unul dintre liderii de piață la nivel european în tehnologia antimicrobiană.

Eficiență împotriva virusului SARS-CoV-2

De ce este important ca mânerele ușilor de acces din spitale, dar și de la intrarea în secții sau cabinete medicale să fie tratate antimicrobian?

Mânerele sunt purtătoare de virusuri, fiind adevărate focare de infecție dacă nu sunt igienizate corespunzător și periodic. O persoană se poate infecta cu noul coronavirus dacă atinge un mâner care are noul virus pe acesta și apoi, din neglijență, își atinge gura, nasul sau ochii.

Virusurile pot rezista pe clanțele ușilor de la câteva ore până la câteva zile, o variabilă importantă în acest sens fiind materia primă din care este realizat mânerul respectiv. În cazul mânerelor antimicrobiene, viața microorganismelor este limitată. Acestea s-au dovedit eficiente împotriva noului coronavirus, cu o reducere de 90% în 30 de minute. Testarea antivirală a fost efectuată la un laborator terț, folosind un mâner PureHandle, împotriva unei tulpini Munchen, virus surogat utilizat în laboratoare ca o alternativă apropiată, dar mai sigură, la tulpinile patogene ale coronavirusului.

Bolile infecțioase au numeroase căi de transmitere, printre care și transmiterea indirectă prin intermediul suprafețelor contaminate. Primul contact la intrarea în orice instuție este reprezentat de mânere. Folosirea acestor mânere antimicrobiene cu ioni de argint asigură întreruperea transmiterii indirecte, prin scăderea numărului de agenți patogeni de pe suprafața lor, astfel se menține starea de igienă a acestora între procesele de dezinfecție efectuate de personalul de curățenie. În urma testelor de autocontrol recoltate de la nivelor acestor mânere antimicrobiene, nu s-a evidențiat creșteri de unităti formatoare de colonii (UFC)”, susține dr. Mirela Smeianu, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca.

Impact psihologic pozitiv

Printre cei mai expuși la îmbolnăviri în această perioadă sunt chiar medicii, cei care se confruntă în mod direct cu virusul, fapt pentru care este esențial ca aceștia să se simtă în siguranță.

„În condițiile actuale, sterilizăm tot, de la uși și mânere, până la pereți, mobilier, absolut tot, dar orice mijloc de prevenție suplimentar este un plus. Pe lângă acest aspect, mânerele PureHandle au un impact psihologic pozitiv. Faptul că știi că mânerul pe care îl atingi, chiar și cu mănuși, cum se întâmplă în cazul cadrelor medicale, este tratat antimicrobian și că ionii de argint inhibă dezvoltarea virușilor și a bacteriilor, îți oferă un confort psihologic, extrem de important în această perioadă”, consideră Raluca Tat, medic primar UPU Cluj.

Antimicrobian, de trei ori mai sigur

Termenul antimicrobian include, pe lângă protecția împotriva bacteriilor și un strat protector împotriva virusurilor, mucegaiurilor și a ciupercilor. Concret, mânerele sunt tratate încă din timpul procesului de fabricație cu o substanță pe bază de ioni de argint, al cărui rol este acela de a inhiba creșterea și reproducerea virusurilor și a bacteriilor. Ionii de argint distrug membrana celulară a microorganismelor, împiedică respirația și nutriția germenilor, iar astfel, divizarea acestora la nivel celular este oprită.

Acțiune garantată timp de 70 de ani

Durata de acțiune a unui mâner PureHandle este egală cu garanția de viață a produsului și anume, 70 de ani. Suprafața tratată rămâne eficientă și în cazul în care aceasta este acoperită de praf sau de pulberi generate de traficul rutier. Datorită tehnologiei folosite, mânerele sunt auto-igienizante, omorând la scurt timp de la interacțiunea cu o persoană infectată, virusurile, bacteriile și ciupercile. Altfel spus, „lanțul infecțiilor” se oprește aici.

„Pandemia ne-a făcut să vedem lumea cu alți ochi, să înțelegem că această luptă este a noastră, a tututor, că prevenția poate fi, de multe ori sinonimă cu salvarea unor vieți omenești. Termo Express și-a dorit să se implice în mod direct și a donat, încă de la începutul pandemiei, mânere antimicrobiene PureHandle spitalelor clujene din prima linie. Ne dorim să oferim astfel, comunității, medicilor și pacienților, un mediu mai sigur în aceste vremuri tulburi”, declară  Ovidiu Tomoiagă, CEO / Manager General Termo Express, unic importator PureHandle în România.

Tehnologia PureHandle demonstrează de peste 12 ani că previne transmiterea infecțiilor și distruge bacteriile, mucegaiurile, ciupercile și virusurile. Printre microbii inhibați de tratamentul antimicrobian PureHandle se numără: coronavirusul, stafilococul auriu, stafilococul aureus rezistent la meticilină, E-coli, Salmonella, Candidoza etc.  Găsiți aici lista principalilor microbi inhibați de tratamentul PureHandle.

Tratamentul PureHandle este certificat și testat de Institutul Cantacuzino din București și în laboratoare din Germania și Italia.

………………………………………………………………………………………………………

PureHandle

PureHandle® este unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de mânere antimicrobiene. Produsele antimicrobiene PureHandle® sunt folosite de peste 12 milioane de utilizatori la nivel global, fiind recomandate de medicii din întreaga lume.

Termo Express

Termo Express a apărut din dorința de a satisface nevoile naționale ale sectorului construcțiilor din România. Activitatea principală este producerea și vânzarea ușilor și ferestrelor din aluminiu, PVC, lemn sau tâmplărie mixtă, precum și alte sisteme de închidere și umbrire: rulouri, pereți cortinați, verande, uși automate, uși de garaj și diverse profile și accesorii.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Stoparea tuturor angajărilor în entitățile subordonate Consiliului Județean Cluj. DGASPC Cluj continuă să sfideze legea, interesul public și drepturile angajaților

COMUNICAT DE PRESĂ   Stoparea tuturor angajărilor în entitățile subordonate Consiliului Județean Cluj DGASPC Cluj continuă să sfideze legea, interesul...

Închide