inTurda.ro

A fost semnat acordul de asociere pentru realizarea proiectului de investiții privind transportul urban și periurban pe cablu, între Consiliul Județean Cluj și Municipiul Turda

 Breaking News

A fost semnat acordul de asociere pentru realizarea proiectului de investiții privind transportul urban și periurban pe cablu, între Consiliul Județean Cluj și Municipiul Turda

A fost semnat acordul de asociere pentru realizarea proiectului de investiții privind transportul urban și periurban pe cablu, între Consiliul Județean Cluj și Municipiul Turda
noiembrie 24
15:31 2020

Marți, 24 noiembrie 2020, primarul municipiului Turda – Cristian Matei și președintele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate date despre proiectul de investiții privind transportul urban și periurban pe cablu și, deasemenea a fost semnat acordul de asociere pentru realizarea acestui proiect, între Consiliul Județean Cluj și Municipiul Turda.

Administrația locală este optimistă și speră că va putea atrage fonduri nerambursabile pentru acest proiect, deoarece Uniunea Europeană pune un accent important pe tot ceea ce înseamnă tehnologii verzi, nepoluante. Prin implementarea acestui sistem de transport pe cablu, alături de toate celelalte obiective turistice propuse, Turda ar putea deveni cel mai important punct turistic din România, astfel crescând considerabil numărul de turiști, asigurând o creștere economică sustenabilă la nivel local.

Pornind de la faptul că Turda este singurul oraș din România cu transport public de călători utilizând tehnologii verzi, integral electric, ne dorim să ducem Turda la un alt nivel, motiv pentru care am început să pregătim, împreună cu Consiliul Județean Cluj, un proiect îndrăzneț, unic în regiune și anume: realizarea unui transport urban și periurban (limitrof) pe cablu.

Această idee pe care am avut-o în urmă cu câțiva ani s-a transformat într-un proiect de suflet pentru mine și iată că astăzi suntem în punctul în care demarăm studiile de oportunitate și protocolul de colaborare cu județul Cluj.

Acest sistem va reprezenta o alternativă ecologică de transport și va uni toate punctele turistice ale Turzii, inclusiv Cheile Turenilor și Cheile Turzii. Dorim să oferim cetățenilor o nouă alternativă de transport electric, incluzând în obiectivele turistice ale zonei această atracție inedită, cu scopul de a crește potențialul turistic al zonei.

În conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul I: Investiții și reforme pentru tranziție verde și schimbări climatice, care are ca obiective dezvoltarea transportului durabil și a diverselor programe de mediu, precum și Pilonul II: Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului, se dorește a se pune în aplicare inițiativa acestui proiect de transport urban și periurban pe cablu, pentru a asigura un impact pozitiv asupra standardelor de locuire și a calității vieții, ideea proiectului incluzând mobilitatea urbană, regenerarea urbană și valorificarea patrimoniului local.

Suntem optimiști și sperăm că vom atrage fonduri nerambursabile pentru acest proiect, deoarece Uniunea Europeană pune un accent important pe tot ceea ce înseamnă tehnologii verzi, nepoluante. Prin implementarea acestui sistem de transport pe cablu, alături de toate celelalte obiective turistice propuse, Turda ar putea deveni cel mai important punct turistic din România, astfel crescând considerabil numărul de turiști, asigurând o creștere economică sustenabilă la nivel local. Pe lângă acest rezultat important, se va dezvolta și mediul de afaceri și ecosistemul antreprenorial, prin înființarea de noi locuri de muncă și asigurarea atragerii de noi investitori.”, transmite primarul Matei Cristian.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Turdean de 34 de ani, prins de polițiști în timp ce se deplasa cu autoturismul fără a deține un permis de conducere

CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat...

Închide