inTurda.ro

Emil Boc: Vreau sa va dau o veste buna! Turda scapă de traficul greu, s-au alocat banii pentru Drumul Expres A3-Mărtinești-Vâlcele

Emil Boc: Vreau sa va dau o veste buna! Turda scapă de traficul greu, s-au alocat banii pentru Drumul Expres A3-Mărtinești-Vâlcele

Emil Boc: Vreau sa va dau o veste buna! Turda scapă de traficul greu, s-au alocat banii pentru Drumul Expres A3-Mărtinești-Vâlcele
noiembrie 28
21:19 2020

Sâmbătă, 28 noiembrie 2020, lideri importanți ai Partidului Național Liberal au fost prezenți la Turda, unde s-au purtat discuții despre modelul de dezvoltare aplicat de către administrațiile liberale, despre performanță, accesarea fondurilor europene, despre rezultate și dedicare totală în folosul cetățenilor.

La conferință au participat vicepremierul României Raluca Turcan, ministrul fondurilor europene Marcel Ioan Boloș, europarlamentarul Daniel Buda, deputat Cristina Burciu, prefectul județului Cluj Mircea Abrudean, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul municipiului Turda Daniela Pirlea și primarul municipiului Câmpia-Turzii Dorin Lojigan.

Emil Boc, a adus o veste extraordinar de bună pentru turdeni. Iată ce a declarat acesta:

Vreau sa va dau o veste buna! Prin implicarea comuna a administrațiilor locale, împreuna cu Ministrul Transportului prin Guvernul Orban, drumul care leaga Autostrada de Cluj-Turda, este prins in Planul Național de Redresare și Reziliență.

Verificati la pagina 237 si veti vedea banii alocati. O să vă spun că deja contractul pentru studiul de fezabilitate este semnat, in februarie 2021 va fi gata și se organizează licitația cu o durată de execuție de 7 luni de zile. Deci, sfârșitul anului viitor, începutul anului 2022 sunt șanse ca, dumneavoastră domnule primar, să scăpați de traficul greu din Turda!„, a precizat edilul Emil Boc în cadrul conferinței de presă.

Drumul expres A3 – Mărtinești -Vâlcele, cuprins în Lista investițiilor propuse spre finanțare în cadrul PNRR pentru domeniul Transport durabil (Sursa: MTIC), va avea o lungime totală de 9 km, iar suma totală a investiției se ridică la 77,95 milioane de Euro!

Citește aici Planul Național de Redresare și Reziliență

 


Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic structurat pe două priorități: reforme și investiții, ce aduce României perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România.

Cu un total alocat de 30,44 mld. euro (prețuri 2018), respectiv de 33, 009 mld. euro (prețuri curente), planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.

Cerința actuală din propunerea de Regulament aplicabil PNRR este ca din suma aferentă granturilor, 70% să fie disponibilă până în 2022, iar restul de 30% să se aloce, pe baza unei formule prestabilite, în funcție de evoluțiile macroeconomice de la nivelul fiecărei țări.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Matei Cristian: Lideri importanți ai Partidului Național Liberal au fost prezenți astăzi la Turda

Lideri importanți ai Partidului Național Liberal au fost prezenți astăzi la Turda, unde am purtat discuții despre modelul de dezvoltare...

Închide