inTurda.ro

Răzvan Ciortea, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

Răzvan Ciortea, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

Răzvan Ciortea, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României
decembrie 01
10:02 2020

Răzvan Ciortea, președinte PSD Turda, candidat pentru Senatul României:

E Ziua Națională, dragi prieteni… E Ziua Națională, dragi români…

Și poate că e un moment bun să ne întrebăm, așa cum a făcut-o și Eminescu-n versuri:

”Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?”

Am făcut referire la aceste versuri pentru că Eminescu a iubit România așa cum puțini au făcut-o… Cu pasiune, cu dăruire, cu sacrificiu…

Iar Ziua Națională este un bun prilej pentru a ne uni în iubirea de țară. Măcar acum, pentru că în rest suntem destul de învrăjbiți, chiar înveninați de ură, iar de cele mai multe ori fără să ne dăm seama din ce motive.

Țara ar trebui să reprezinte, întotdeauna, motivul care ne unește! Asta dacă într-adevăr am avea, cu toții, această pornire lăuntrică. Dar constat cu amărăciune că astfel de momente sunt atât de rare, încât ajung să-mi pun întrebări dacă chiar ne iubim țara, dacă chiar ne iubim acest neam, cu bunele și cu relele lui, dacă chiar suntem dispuși să facem ceva care să poarte pecetea iubirii noastre de țară.

Dragi prieteni, dragi români, de Ziua Națională a României vă doresc tot binele, vă doresc să aveți parte de acel sentiment copleșitor care a păstrat acest neam de milenii pe aceste meleaguri, în ciuda momentelor dificile sau a piedicilor care au apărut în drumul afirmării noastre ca națiune. Și nu uitați: întotdeauna iubirea de țară ne-a hărăzit cu domnitori demni! Indiferent că s-au numit Decebal, Mircea, Ștefan, Mihai, Alexandru, Nicolae, Iancu, Vlad, Radu, Bogdan, ori Petru, atunci când iubirea de țară și-a înălțat vâlvătaia spre ceruri, poporul a primit conducătorul pe care-l merita!

De aceea, de Ziua Națională a României, vă transmit să vă iubiți țara, cu dăruire și speranță, pentru că am mai trecut prin momente grele, dar am știut să ne ridicăm întotdeauna!

Cineva îmi spunea că e suficient să-și iubești țara, pentru că toate celelalte vor veni de la sine, inclusiv pentru binele celorlalți. Iubindu-ți țara, îi iubești și pe români! Iubindu-ți țara, nu devii perfect, poți face și greșeli, însă ele îți pot fi iertate atunci când sufletul îți este citit de oameni.

Îmi iubesc țara și chiar sunt mândru de asta!

La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, români, oriunde v-ați afla! Cred cu tărie că nu-i totul pierdut pentru destinul nostru ca națiune! Cu o condiție: să ne iubim țara! 🤗

Președintele PSD Turda – Ciortea Răzvan.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mesajul domnului primar, Dorin Lojigan, cu ocazia Zilei Naționale a României

Dragii mei, Anul 2020 reprezintă un moment de cotitură pentru națiunea română, în care pandemia globală de coronavirus ne-a afectat...

Închide