inTurda.ro

A început vaccinarea medicilor din județul Cluj! Vezi AICI lista completă a centrelor de vaccinare din județ!

A început vaccinarea medicilor din județul Cluj! Vezi AICI lista completă a centrelor de vaccinare din județ!

A început vaccinarea medicilor din județul Cluj! Vezi AICI lista completă a centrelor de vaccinare din județ!
ianuarie 04
11:07 2021

Începând de astăzi, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României.

”Etapa întâi se adresează personalului sanitar și social, din domeniul public și privat. Luni dimineața, au fost distribuite 3.565 de doze de vaccin, către cele 19 centre din județ, cu mențiunea că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și-a încheiat vaccinarea. Toate vaccinurile au ajuns pe tot județul. 

Sunt 12.500 de cadre medicale pentru această etapă. Listele sunt făcute de așa natură să se poată suplimenta pentru cei care decid ulterior să se vaccineze”, a declarat subprefectul Clujului, Irina Munteanu.

”În prima etapă intră personalul care deservește spitalele. De săptămâna viitoare intră studenții, cadre universitare care au contact cu pacientul, intră voluntarii, rezidenții, adică tot personalul care are contact cu pacientul. Inclusiv farmaciștii și stomatologii”, a declarat directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu.

Lista completă cu toate centrele de vaccinare anti-COVID-19.

Centre vaccinare județul Cluj:

Începând de astăzi vor fi deschise centrele de vaccinare din județul Cluj, în următoarele locații:

– Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca
– Spitalul Clinic Pneumoftiziologie Leon Daniello
– Spitalul Clinic Boli Infecțioase
– Spitalul Clinic de Recuperare
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca
– Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii
– Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. O Fodro
– Institutul Inimii Prof. Dr. Nicolae Stancioiu
– Institutul Oncologic Prof. Dr. Ioan Chiricuță
– Spitalul Clinic CF Cluj
– Spitalul Militar Constantin Papilian
– Spitalul de Boli Pshice Cronice Borșa
Spitalul Municipal Turda
– Spitalul Municipal Dej
– Spitalul Municipal Gherla
Spitalul Municipal Câmpia Turzii
– Spitalul Municipal Huedin
– Spitalul Orăsănesc Huedin
– Spital Monza – Ares SRL
– Spital Regina Maria Centrul Medical Unirea SRL
– Centrul Militar Zonal Cluj

 


Precizare de presă:

În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, ar fi fost identificată la un pacient întors recent în țară, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.

Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.

Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.

Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

Buletin de presă, 03.01.2021 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și...

Închide