inTurda.ro

Gerul cucerește România. Se anunță temperaturi de până la -18 grade şi ninsori

Gerul cucerește România. Se anunță temperaturi de până la -18 grade şi ninsori

Gerul cucerește România. Se anunță temperaturi de până la -18 grade şi ninsori
ianuarie 11
14:01 2021

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. În Transilvania sunt așteptate ninsori și episoade de ger, cu temperaturi până la minus 18 grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru intervalul 11 – 24 ianuarie.

Astfel, conform estimărilor ANM, în Transilvania, în primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0…1 grad şi minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14…20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 şi -4 grade şi minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 şi -10 grade. Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 şi -7 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză şi după 20 ianuarie.

În zona de munte, în primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5…-3 grade şi minime în jur de -8 grade. În perioada 14…20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creştere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6…-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade.

Vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie şi după 20 ianuarie.

Tipul mesajului : Informare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 11-01-2021 Ora : 12:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 11 ianuarie, ora 12:00 – 13 ianuarie, ora 10:00;
Zonele afectate : conform textului;
Fenomene : precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate;
Mesaj :

ACTUALIZARE
I
NFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 ianuarie, ora 12:00 – 13 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 10…15 l/mp.
      Vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În Bărăgan și Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei.
Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h.

      NotăÎn a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopților și dimineților. Local și temporar va mai ninge îndeosebi în zona de munte și în regiunile intracarpatice.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Situația drumurilor județene – 11 ianuarie 2021

𝗟𝗮 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗻𝘂 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗻𝗲 𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗮𝘂 𝗶𝗻𝗰𝗵𝗶𝘀𝗲. 𝗣𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗲 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗻𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶𝘁𝗶𝗶...

Închide