inTurda.ro

Premieră în voleiul turdean! ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ are o nouă jucătoare, transferată din Brazilia

Premieră în voleiul turdean! ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ are o nouă jucătoare, transferată din Brazilia

Premieră în voleiul turdean! ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ are o nouă jucătoare, transferată din Brazilia
ianuarie 11
17:53 2021
Comunicat de presă – ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’

Premieră în voleiul turdean

Echipa ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ are o nouă jucătoare… din Brazilia

Turda, 7 februarie 2021

Echipa de volei feminin ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ are o nouă jucătoare, transferată din Brazilia, ţară în cadrul căreia Cristina Pîrv, preşedintele clubului sportiv şi totodată cea mai valoroasă jucătoare de volei din România din toate timpurile, a evoluat o bună parte din spectaculoasa sa carieră, câştigând titluri importante alături de cluburile la care a jucat. Mai mult, sportiva Laiza Kelly Figueiredo Ferreira, a făcut parte din proiectul pe care Cristina Pîrv l-a înfiinţat în Brazilia pentru promovarea tinerelor talente, înainte de întoarcerea în România. Deşi curtată de o serie de echipe din Europa, Laiza a ales Turda pentru a lucra alături de Cristina şi pentru a ajuta oraşul din inima Transilvaniei să îşi atingă obiectivul principal din acest sezonul şi anume promovarea în prima ligă.

Laiza este originară din Belo Horizonte, oraş în care Cristina Pîrv a jucat şi care i-a acordat acesteia titlul de cetăţean de onoare pentru rezultatele obţinute în cariera sportivă. Brazilianca în vârstă de 25 de ani a evoluat în cadrul echipei naţionale de juniori din Brazilia, fiind totodată convocată pentru un an la echipa naţională de senioare. înainte de a ajunge în România, Laiza ‘a făcut cunoştinţă’ cu voleiul european în ţări precum Ucraina sau Franţa.

‘Transferul Laizei poate fi văzut ca un schimb de experienţă extrem de util atât pentru sportivele turdence, cât şi pentru sportiva din Brazilia care este dornică să îşi îmbunătăţească experienţa europeană. Laiza a jucat la cel mai înalt nivel în Brazilia, astfel că sunt convinsă că va fi un mare plus pentru echipa noastră. Şcoala braziliană de volei este total diferită faţă de tot ceea ce am experimentat şi eu ca jucătoare – acolo mi-am schimbat radical modul de joc, devenind o jucătoare complexă în adevăratul sens al cuvântului. Noi ne dorim să ajungem în prima ligă şi ne dorim să învăţăm unii de ceilalţi pentru a deveni pe zi ce trece mai buni. Laiza a ajuns în Turda la sfârşitul lunii decembrie şi deja a participat la antrenamente. Va fi alături de noi în cadrul acestui sezon competiţional, ceea ce ne bucură. Va juca pe postul de fals. Noi ne pregătim intens pentru următorul turneu şi ne dorim să oferim comunităţii turdene cât mai multe victorii şi voleiului tudean, un loc în prima ligă’, a declarat preşedintele ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’, Cristina Pîrv.

Laiza a fost primită cu braţele deschise la Turda, după cum declară chiar ea: ‘Atât fetele, cât şi echipa de antrenori m-au întâmpinat foarte bine. M-au făcut să simt că am făcut mereu parte din echipă, ceea ce este incredibil! Mă simt ca acasă la Turda, pentru că oamenii din jur mă fac să simt acest lucru. Sunt foarte fericită că sunt aici! îmi doresc mult să mă încadrez în echipă atât din punct de vedere tehnic, cât şi tactic, pentru a putea ajuta echipa să crească şi să ajungă acolo unde şi-a propus: în prima ligă!’, a declarat Laiza.

De ce a ales să joace în România? în acest caz, dorinţa de a lucra cot la cot cu Cristina Pîrv, a fost decisivă.

‘Pe lângă faptul că este o altă experienţă internaţională pentru mine, este o nouă oportunitate de a evolua ca sportiv, de a-mi arăta munca, iar faptul că voi putea lucra cu una dintre cele mai bune jucătoare şi staruri internaţionale de volei mă va ajuta foarte mult să cresc atât pe plan personal, cât şi profesional. îi mulţumesc Cristinei Pîrv pentru oportunitate şi pentru că a crezut în munca şi potenţialul meu. îmi doresc să creştem împreună! Go Turda!’, a spus Laiza.

Laiza Kelly Figueiredo Ferreira este prima sportivă străină care evoluează în voleiul turdean, cel care a dat cea ai bună jucătoare română din toate timpurile.

ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ a fost înfiinţată în urmă cu un an, din dorinţa Cristinei Pîrv de a se implica în voleiul turdean, acolo unde a început şi povestea ei. Echipa este alcătuită din turdence şi fete din împrejurimi şi îşi doreşte să promoveze cât mai mult sportivii locali. în luna martie a acestui an, voleibalistele au ajuns în turneul semifinal al Seriei Vest a Diviziei A2, turneu care a avut loc la Craiova.

Din staff-ul echipei ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ fac parte: Cristina Pîrv – fondatorul şi preşedintele clubului sportiv, Bogdan Tănase, antrenorul echipei, Vlad Toma, preparatorul fizic al formaţiei turdene şi Alexandru Lazăr, antrenor şi preşedinte de onoare al clubului, fiind totodată cel care a descoperit-o pe Cristina Pîrv.

Echipa ACS Volei Turda ‘Cristina Pîrv’ este susţinută de Primăria municipiului Turda.

Sponsori: Primăria municipiului Turda, East Agro, Compania de Apă Arieş Turda SA, Salina Turda.

ACS Volei Turda Cristina Pîrv
acsvoleiturda@gmail.com

 
Share

Related Articles