inTurda.ro

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile
ianuarie 12
19:45 2021

Guvernul a aprobat prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând 13 ianuarie 2021! Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat hotărârea prin care a propus această măsură, dată fiind evoluția pandemiei de coronavirus.

Potrivit hotărârii CNSU, este menținută prevederea referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Totodată, se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise sau deschise.

Câteva dintre restricțiile decise de autorități: 

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Textul integral al hotărârii și al anexei:

Hotarare-CNSU-nr.-3-din-11.01.2021-prelungire-alerta

Anexa-HCNSU-3

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Un gest mic, pentru un suflet mare!

Un gest mic, pentru un suflet mare! Totul pentru Victoria ! Ne alăturăm și noi campaniei “Împreună pentru Victoria!" Dacă...

Închide