inTurda.ro

V-ați întrebat vreodată ce presupune o zi obișnuită într-un spital de complexitatea SCJU Cluj-Napoca?

V-ați întrebat vreodată ce presupune o zi obișnuită într-un spital de complexitatea SCJU Cluj-Napoca?

V-ați întrebat vreodată ce presupune o zi obișnuită într-un spital de complexitatea SCJU Cluj-Napoca?
ianuarie 22
11:29 2021

Comunicat:

❓V-ați întrebat vreodată ce presupune o zi obișnuită într-un spital de complexitatea SCJU Cluj-Napoca? Ne dorim să ne cunoașteți mai îndeaproape, tocmai de aceea vă invităm să urmăriți o serie de materiale informative despre activitatea noastră.

Începem astăzi cu secțiile de anestezie și terapie intensivă. Pandemia COVID-19 a adus în atenția opiniei publice importanța vitală pe care secțiile de terapie intensivă o au în interiorul spitalelor. Cu toate acestea, indiferent de condițiile epidemiologice, activitatea acestor secții rămâne mereu complexă, iar miza este, de cele mai multe ori, viața pacienților internați.

Secțiile și compartimentele noastre de terapie intensivă (9 în total) realizează toate tipurile de monitorizare și toate procedurile existente, specifice specialității, la standarde europene.

Monitorizarea hemodinamică avansată, epurarea renală continuă, filtrarea citokinelor și endotoxinelor sunt proceduri care se realizează de rutină. Indiferent că este vorba de dializă, plasmafereză, suport hepatic extracorporeal (așa numita „dializă hepatică”) sau oxigenarea extracorporeală putem oferi pacienților noștri toate îngrijirile de care au nevoie.

În contextul COVID-19, secțiile de terapie intensivă au trecut printr-un proces de acomodare, care a însemnat modificarea circuitelor, creșterea capacității de spitalizare sau implementarea unor noi protocoale. Spre exemplu, Secția Clinică ATI I și Secția ATI (Clinicilor, nr. 4-6) tratează, anual, aproximativ 2000 de pacienți.

Volumul de muncă și responsabilitatea sunt, indiscutabil, mari, însă întrebați fiind de ce și-au ales specialitatea anestezie și terapie intensivă, atât Conf. Dr. Cristina Petrișor (medic șef ATI I), cât și Dr. Dan Dîrzu (medic șef Secția ATI ) ne-au răspuns răspuns similar: „Pentru mine, e mai mult decât o slujbă. Este o vocație pe care o exercit ca pe o necesitate vitală”.

Le mulțumim echipelor ATI pentru profesionalismul cu care își practică meseria.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
ALOPEDI 0364-917, recunoscut de O.M.S. ca exemplu de bune practici în domeniul accesului la servicii medicale

Call center-ul dedicat sfaturilor medicale pediatrice - ALOPEDI 0364-917, serviciu care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a...

Închide