inTurda.ro

Situația drumurilor județene – 25 ianuarie

Situația drumurilor județene – 25 ianuarie

Situația drumurilor județene – 25 ianuarie
ianuarie 25
14:10 2021

𝗟𝗮 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗮 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗮𝘀𝗼𝗮𝗿𝗮 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶𝘁𝗶𝗶 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝗿𝗻𝗮

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 25 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, în urma căderilor de zăpadă semnalate în zona de munte, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate și de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 24 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 56 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 16 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 31 de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 23 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de duminică, 24 ianuarie, s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 220 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, atât în cursul zilei de ieri, cât și în cursul nopții și al acestei dimineți, starea drumurilor nu a impus nicio intervenție.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare pe drumurile județene situate în zona de munte, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Expoziția interactivă „Space in the city”, în premieră la Cluj-Napoca, în Parcul Industrial Tetarom I din Hoia

COMUNICAT DE PRESĂ Expoziția interactivă „Space in the city”, în premieră la Cluj-Napoca, în Parcul Industrial Tetarom I din Hoia...

Închide