inTurda.ro

Clujul va avea un nou drum județean, care va fi reabilitat și modernizat

Clujul va avea un nou drum județean, care va fi reabilitat și modernizat

Clujul va avea un nou drum județean, care va fi reabilitat și modernizat
ianuarie 26
12:35 2021

Acesta face legătura între DJ 161F și județul Bistrița-Năsăud

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării forului administrativ județean în proxima ședință. Acesta vizează trecerea drumului comunal 21B Cătina-limită cu județul Bistrița-Nasăud din categoria funcțională a drumurilor de interes local în categoria drumurilor de interes județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: „Intenția noastră este de a prelua și reabilita acest sector, cu consecințe favorabile în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone. Va fi, astfel, facilitat accesul atât spre județul Bistrița-Năsăud cât și spre localitățile limitrofe din Mureș. Beneficiile vor fi multiple, clujenii au putut deja constata felul în care am intervenit pe drumul județean 103Z Sălicea-Micești-Tureni, drum care, la rândul lui, a fost unul comunal preluat de Consiliul Județean”.

În prezent, drumul comunal 21B, în lungime de 3,750 km este, din punct de vedere juridic-administrativ, o arteră de inters public local aflată în domeniul public al comunei Cătina. Având în vedere faptul că acesta are o funcție strategică, fiind sectorul de legătură între drumul județean 161F și județul Bistrița-Năsăud, va fi supusă aprobării forului administrativ județean trecerea DC 21B în domeniul public al județului Cluj și încadrarea, pe cale de consecință, în categoria funcțională a drumurilor de interes județean. Ulterior aprobării acestui demers, noul drum județean va putea fi inclus în Programul de modernizare și reabilitare a drumurilor județene.

Printre beneficiile directe și imediate ale reîncadrării funcționale a acestui sector de drum se numără creșterea mobilității populației și a transportului de bunuri, respectiv eficientizarea activităților economice și a investițiilor din zonă. În acest fel se va asigura o legătură mai rapidă între reședința de comună Cătina și reședința comunei învecinate, Budești. De asemenea, acest drum reprezintă și o rută alternativă de acces al locuitorilor din estul județului Cluj, prin intermediul DJ 151, către localitățile din județele învecinate, respectiv Bistrița-Năsăud și Mureș.

Biroul de presă
26 ianuarie 2021

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Echipa de fete AHC Potaissa Turda se pregătește pentru primul meci oficial din acest sezon

Fetele antrenate de Marius Novanc se pregătesc pentru primul meci oficial din sezonul 2020-2021 al Campionatului National de Juniori 2,...

Închide