inTurda.ro

Proiectul Aquapark Turda a atras atenția marilor companii hoteliere internaționale

Proiectul Aquapark Turda a atras atenția marilor companii hoteliere internaționale

Proiectul Aquapark Turda a atras atenția marilor companii hoteliere internaționale
ianuarie 26
12:59 2021

Marile proiecte de turism ale Turzii au trezit atenția investitorilor. Lanțul hotelier Hilton s-a arătat interesat de parcul acvatic de 20 de milioane de euro care se prefigurează în zonă, a dezvăluit primarul Cristian Matei în cadrul interviului realizat de Asociația Română pentru Smart City.

Cristian Matei a prezentat Asociației Române pentru Smart City (ARCS) proiectele propuse în sectorul turistic.

“Am avut 700.000 de vizitatori pe an la Salina Turda, obiectiv turistic de importanță mondială. Există un studiu de fezabilitate pentru noua etapă de dezvoltare a obiectivului, deschiderea Minei Iosif, care presupune o investiție de 27 de milioane de euro. Proiectul pare ceva science fiction, dar va dubla capacitatea de vizitare a salinei: va fi simulat un râu cu apă sărată, lumea se va plimba printre imagini holografice cu uriași istorici. Noul ascensor va urca până pe coama dealului, acolo va fi un foișor unde se vor comercializa suveniruri, va fi o capelă, iar din acest loc alt lift va duce, la vechea salină, într-un circuit”, a spus primarul.

„Avem mari probleme cu spațiul hotelier la Turda; în ultimul timp au apărut multe pensiuni, unele încă nedeclarate oficial, există și interes din partea marilor hotelieri internaționali, ca lanțul Hilton, când au auzit de aquapark.„, a mai precizat Cristian Matei în cadrul interviului.

Aquaparkul ar urma să se realizeze în zona Poștarât, peste Arieș, pe o suprafață de circa 7 hectare, investiția ridicânduse la peste 20 de milioane de euro!

Cristian Matei a precizat că acolo se va realiza o decontaminare pe 10 hectare, reabilitându-se și malul Arieșului.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Clujul va avea un nou drum județean, care va fi reabilitat și modernizat

Acesta face legătura între DJ 161F și județul Bistrița-Năsăud Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect...

Închide