inTurda.ro

USR Câmpia Turzii: Propunere către Primăria Municipiului Câmpia Turzii in legătură cu managementul deșeurilor

USR Câmpia Turzii: Propunere către Primăria Municipiului Câmpia Turzii in legătură cu managementul deșeurilor

USR Câmpia Turzii: Propunere către Primăria Municipiului Câmpia Turzii in legătură cu managementul deșeurilor
februarie 08
11:22 2021

Comunicat:

Propunere către Primăria Municipiului Câmpia Turzii in legătură cu managementul deșeurilor

Managementul deșeurilor încă deficitar în Câmpia Turzii

Printre prioritățile USR PLUS se numără toate aspectele legate de mediu, poluarea, curățenia, gestionarea deșeurilor. Managementul deșeurilor este o provocare pentru toate administrațiile locale, iar USR PLUS, prin reprezentanții săi din Consiliile locale și județene, face presiune pe autoritățile locale pentru implementarea unor sisteme performante și neinvazive pentru mediu. Administrația locală din Câmpia Turzii nu este o excepție în acest sens.

Am inventariat din nou, săptămâna aceasta, mai multe zone din oraș în care se aruncă, depozitează sau transbordează gunoi menajer și alte deșeuri, în mod ilegal sau în spații improvizate. Atașăm mai jos o serie de fotografii care arată o imagine dezolantă, locuri cu risc de focar de infecție.

Solicitam ca administrația, prin Compania de Salubritate și prin alte pârghii, sa intervină cât mai repede posibil pentru curățarea și ecologizarea acestor zone. Propunem și o soluție pe care am identificat-o ca fiind de succes la Turda și Cluj-Napoca, fiind reprezentată de containere disponibile în mai multe puncte din oraș, asemenea celor din imaginea de mai jos.

In cazul in care nu se vor lua rapid măsuri, USR PLUS va iniția o propunere de HCL în baza procedurii de “Inițiativă cetățenească”, prevazută în OUG 57/2019 privind Codul administrativ pentru înființarea de centre de colectare a deșeurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele etc.); deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deșeuri provenite din amenajarea interioară a locuințelor, construcții sau demolări (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice) și a deșeurilor provenite din construcții.

Încurajăm toți cetățenii să folosească doar punctele gospodărești pentru depozitarea gunoaielor și amintim că amenzile sunt foarte mari pentru depozitarea ilegală de deșeuri, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

 

Cu respect,

USR PLUS Câmpia Turzii

 

Fotografii ale situatiei curente din Campia Turzii:

 

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ne așteaptă o săptămână plină de spectacole! Vezi aici programul evenimentelor

Ne așteaptă o săptămână plină de spectacole! Iată la ce evenimente puteți participa în perioada 8-14 februarie Marți, 9 februarie,...

Închide