inTurda.ro

În urma cu 3 ani: Semifinala Eurovision din Salina Turda, o premieră absolută în istoria concursului. VIDEO/Foto

În urma cu 3 ani: Semifinala Eurovision din Salina Turda, o premieră absolută în istoria concursului. VIDEO/Foto

În urma cu 3 ani: Semifinala Eurovision din Salina Turda, o premieră absolută în istoria concursului. VIDEO/Foto
februarie 12
19:32 2021

Televiziunea Română și Primăria Municipiului Turda au realizat o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision – semifinala care a avut loc în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri.
Artiştii au urcat pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios, care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime.

Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri.

Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii.

Îmi aduc aminte cum în urmă cu trei ani ne-am aventurat într-un proiect extraordinar care s-a bucurat de un succes răsunător.

Cu siguranță n-am știut exact de la început în ce ne băgăm și probabil am fi râs dacă cineva ne-ar fi spus că pentru a realiza acest eveniment trebuie instalate în Salină peste 20 de tone de echipamente, peste 13 km de cabluri electrice, fibră optică (toate desfășurate pe un traseu de 500 de metri), sistem de lumini cu 70 de capete mobile inteligente, 70 de proiectoare convenționale și 30 de metri pătrați de ecrane led. La toate acestea mai adaugăm nopți albe ale organizatorilor și personalului salinei, asigurarea unui mediu de securitate maximă în subteran pentru cele peste 400 de persoane din mină prezente la eveniment, artiști, tehnicieni, invitați și multe, multe altele.

Ei bine, totul a ieșit ca la carte și astfel, în urmă cu 3 ani, am scris istorie alături de Televiziunea Română și am pus din nou Turda pe harta internațională. Semifinala Eurovision organizată în Salina Turda în 2018 a fost o premieră mondială, fiind prima transmisiune live de asemenea amploare, din subteran.

Din punctul meu de vedere acesta a fost unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le-a găzduit Turda în întreaga sa istorie și cu siguranță astfel de momente vor mai urma! Mie personal și cred că și dumneavoastră, acest moment ne va rămâne întipărit acolo în suflet mult timp de acum înainte, fiind un un act de curaj și asumare care a avut un rezultat minunat, urmare a unui efort logistic uriaș și a muncii în echipă.”, a transmis Primarul municipiului Turda, Matei Cristian.

Semifinala Eurovision Turda a atras aproape 600.000 de telespectatori în minutul de aur

VIDEO/Foto: Claudia Andas, Tiri și Feli au câștigat a patra semifinală a Eurovision, care a avut loc în Salina Turda

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
„Oracol” – un spectacol dedicat îndrăgostiților la TNAMT

„Oracol” - un spectacol dedicat îndrăgostiților la TNAMT Continuăm seria spectacolelor în premieră din această lună cu un one-woman show...

Închide