inTurda.ro

Intrăm în Schengen? Premierul Florin Cîțu: ”Sper că anul acesta! Vom face tot ce este posibil să avem un raport favorabil al MCV”

Intrăm în Schengen? Premierul Florin Cîțu: ”Sper că anul acesta! Vom face tot ce este posibil să avem un raport favorabil al MCV”

Intrăm în Schengen?  Premierul Florin Cîțu: ”Sper că anul acesta! Vom face tot ce este posibil să avem un raport favorabil al MCV”
februarie 19
08:05 2021

Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, când va intra România în Schengen şi a declarat: ”Sper că anul acesta, sper”, informează News.ro.

”România este gata să intre în Schengen în 2011. A apărut această discuţie cu MCV-ul. Trebuie să corectăm această problemă anul acesta. Vom face tot ce este posibil să avem un raport favorabil al MCV, după aceea putem să discutăm despre Schengen. Dacă toate lucrurile merg bine şi am început astăzi cu desfiinţarea SIIJ şi avem un raport favorabil în ceea ce priveşte MCV-ul putem să sperăm să continuăm discuţiile pentru a adera la zona Schengen chiar de anul acesta. Dar repet, depinde de noi. Corectăm ce au stricat pesediştii în Justiţie cât mai repede şi apoi veţi vedea că ne îndreptăm foarte rapid spre zona Schengen”, a adăugat Florin Cîţu.


Aderarea la spaţiul Schengen va aduce avantaje pentru românul de rând care vrea să călătorească. Cu avionul, cu trenul, cu autocarul sau cu maşina personală, drumul prin Europa va fi mai scurt şi mai plăcut.

Călătorii de la vagonul de dormit nu vor mai fi treziţi în miez de noapte pentru controlul documentelor, pasagerii curselor aeriene nu vor mai aştepta pentru controlul paşapoartelor, iar şoferii de TIR vor scăpa de cozile de la graniţă.

Şi asta pentru că, odată cu intrarea în clubul Schengen, trecerea dintr-un stat în altul va semăna cu o călătorie în interiorul ţării. Libertatea de mişcare este maximă, mărfurile şi capitalurile vor circula liber, ceea ce înseamnă economie de timp şi de bani atât pentru turişti, cât şi pentru companiile de transport.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Traficanți de droguri reținuți la Cluj pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc

Comunicat de presa: La data de 16.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul...

Închide