inTurda.ro

130 de cabinete de vaccinare cu doze de la Pfizer/BioNTech devin operaționale în martie

130 de cabinete de vaccinare cu doze de la Pfizer/BioNTech devin operaționale în martie

130 de cabinete de vaccinare cu doze de la Pfizer/BioNTech devin operaționale în martie
februarie 26
13:26 2021

130 de cabinete de vaccinare cu doze de la Pfizer/BioNTech devin operaționale în martie, iar începând de mâine se pot programa 156.000 de persoane cu boli cronice, cu dizabilități sau cu vârsta peste 65 de ani, anunță CNCAV.

La nivelul judetului Cluj, aceste noi fluxuri sunt distribuite astfel: Turda, Campia Turzii, Dej, Gherla, Valea Draganului

Comunicatul CNCAV:

Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe
platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

***

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

 
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
La nivelul județului Cluj au fost stabilite 9 fluxuri de vaccinare pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar şi universitar

Comunicat: ✅ La nivelul județului Cluj au fost stabilite 9 fluxuri de vaccinare pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar şi...

Închide