inTurda.ro

READC Turda: ICCJ a decis ca vaccinul antirabic la câini și pisici să fie gratuit

READC Turda: ICCJ a decis ca vaccinul antirabic la câini și pisici să fie gratuit

READC Turda: ICCJ a decis ca vaccinul antirabic la câini și pisici să fie gratuit
februarie 26
08:24 2021

Comunicat:

     În urma eforturilor depuse de peste 7 ani, acestea ajung să se concretizeze prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din data de 28.01.2021 care instituie gratuitatea și obligativitatea vaccinului antirabic a câinilor și pisicilor.

     Am procedat la demararea procesului începând cu anul 2014, moment în care Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A) a condiționat vaccinul gratuit de plăți secundare – “la libera negociere”.

Cum ne vaccinăm animalele?

    Este o procedură simplă,  realizată prin prezentarea alături de carnasierele domestice la medicul veterinar. Se va alege un medic veterinar concesionar – http://www.ansvsa.ro/blog/wpfb-file/medici-veterinari-concesionari-pdf/, aceștia având obligația de a efectua vaccinul, putând fi găsiți în orice localitate.

    Acesta va fi obligatoriu și gratuit, fiind sponsorizat de Programul de eradicare supraveghere și control a bolilor transmise de la animal la om, numite zoonoze(aici RABIA).Reprezintă un program UE semnat de România la aderare, care totuși a fost neaplicat complet și privatizat parțial până în prezent.

    Respectivul program începe a se desfășura din luna octombrie până în luna februarie. Proprietarii care dețin pui născuți pot solicita efectuarea vaccinului și după încheierea lunii curente, ca vaccin de completare.

Dorim să vă reamintim cât de importantă a fost și este lupta împotriva acestui virus, având rugămintea de a vă prezenta în acest sens la medicul veterinar alocat unității administrativ teritoriale în care vă aflați.

    Vă rugăm să fiți responsabili și să luați parte la această luptă pe care, unindu-ne forțele, vom reuși să o câștigăm!

Redirectionati mesajul și informați-vă vecinii sau rudele care dețin carnasiere domestice de importanța acestui vaccin!

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
EMS Floor Group, afaceri de 10 milioane de euro în 2020, în creștere cu 20%

Comunicat: EMS Floor Group, afaceri de 10 milioane de euro în 2020, în creștere cu 20%   Compania deschide, anul...

Închide