inTurda.ro

Atenționare meteorologică –  Ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania

Atenționare meteorologică –  Ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania

Atenționare meteorologică –  Ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania
martie 14
18:54 2021
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 14-03-2021 Ora : 11:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00
Zonele afectate :
Fenomene : ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi și ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea;
Mesaj :

MESAJ 2

 COD GALBEN


Interval de valabilitate: 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00

Fenomene și zone vizate: ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; 
viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi și ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

 

     În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.
    La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

 

    Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în Transilvania și Moldova, dar la intensități mai reduse.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.          

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Accident rutier la ieșirea din Turda spre Alba, lângă OMV

În urmă cu câteva minute, la ieșirea din Turda spre Alba-Iulia, în zona OMV, a avut loc un accident rutier....

Închide