inTurda.ro

57.600 doze de vaccin AstraZeneca sosesc în țară

57.600 doze de vaccin AstraZeneca sosesc în țară

57.600 doze de vaccin AstraZeneca sosesc în țară
aprilie 12
13:50 2021

Comunicat de presă

București, 12 aprilie 2021

57.600 doze de vaccin AstraZeneca sosesc în țară

57.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine, 13 aprilie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, în țara noastră au fost recepționate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Deputat Burciu Cristina: Modificarea structurii anului școlar contribuie la protejarea elevilor împotriva pandemiei 

COMUNICAT DE PRESĂ Modificarea structurii anului școlar contribuie la protejarea elevilor împotriva pandemiei       Conducerea Ministerului Educației a găsit formula...

Închide