inTurda.ro

VIDEO: Computerul tomograf de la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii este, de azi, funcțional

VIDEO: Computerul tomograf de la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii este, de azi, funcțional

VIDEO: Computerul tomograf de la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii  este, de azi, funcțional
aprilie 26
13:12 2021

Computerul tomograf achiziționat de Consiliul Județean Cluj pentru Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii este funcțional începând cu ziua de luni, 26 aprilie a.c., după ce, în prealabil, au fost obținute toate autorizațiile necesare de funcționare.

”Începând de astăzi o să aibă și Câmpia Turzii un Computer Tomograf! Pentru scepticii din oraș, avem și personal medical calificat pentru ca acest CT să poate fi dat în folosință. Începând de mâine dimineață, avem programat primul pacient!”, a precizat Dorin Lojigan.

Deasemenea, Dorin Lojigan a menționat faptul că pentru o perioadă scurtă de timp, până la realizarea unui act adițional la contractul cu C.A.S. Cluj, tomografiile se vor face contra cost.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Tehnologia ultramodernă de care beneficiază acest nou aparat medical de ultimă generație facilitează atât procesul de diagnosticare a persoanelor ce necesită investigații ori intervenții, cât și prescrierea tratamentului optim, pentru realizarea unui act medical de cea mai bună calitate.”

Echipamentul de înaltă performanță cumpărat de forul administrativ județean și livrat la finalul anului trecut are o valoare de 1.113.840 de lei, banii fiind alocați integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Acesta a intrat în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al instituției spitalicești din Câmpia Turzii.

Noua facilitate medicală pusă la dispoziția cetățenilor este rezultatul parteneriatului sustenabil al forului administrativ județean cu Primăria municipiului Câmpia Turzii și al bunei relații de colaborare a președintelui Consiliului Județean, domnul Alin Tișe, cu domnul primar Dorin Lojigan. Intenția Consiliului Județean Cluj este ca, în limita fondurilor disponibile, să continue să susțină financiar unitățile sanitare publice din județ.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
DAS Turda – Calendarul ÎNSCRIERILOR la CREȘE pentru anul școlar 2021-2022

CALENDARUL ÎNSCRIERILOR LA CREȘE PENTRU ANUL ȘCOLAR 2021 – 2022 Actele necesare pentru dosarul de înscriere în creșe: 1. cerere...

Închide