inTurda.ro

Un bărbat de 69 de ani a hoinărit trei zile și trei nopți în vecinătatea orașului Câmpia Turzii, căutându-și fratele

Un bărbat de 69 de ani a hoinărit trei zile și trei nopți în vecinătatea orașului Câmpia Turzii, căutându-și fratele

Un bărbat de 69 de ani a hoinărit trei zile și trei nopți în vecinătatea orașului Câmpia Turzii, căutându-și fratele
aprilie 29
10:21 2021

Sindicatul Europol a publicat pe pagina oficială de Facebook o poveste impresionantă a unui bărbat de 69 de ani care, timp de 3 zile și-a căutat neîncetat fratele din Moldova până la Câmpia Turzii.

Sindicat Europol:

La 69 de ani, prin ploaie și frig, nemâncat de 3 zile, își căuta fratele

Este povestea incredibilă a unui bătrân de 69 de ani din Dorohoi, care în urma unor certuri în familie a intenționat să se refugieze în sânul familiei fratelui său, pe care nu-l mai văzuse și nu mai auzise nimic de la el de peste 6 ani. Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii.

S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.

Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului.

Chiar dacă la prima vedere nu părea o „chestiune de poliție”, colegii și-au dat seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața. L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele.

În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 ani.

După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. „V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”. Bătrânul doar i-a privit și a început să lacrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său.

Nu e greu să fii uman! Felicitări colegilor pentru implicare

#ViitorulNeAparține #NouaGeneratie

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii va asigura permanența în perioada Sărbătorilor Pascale

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va asigura permanența pe întreaga durată...

Închide