inTurda.ro

Situația lucrărilor la podul peste Arieș din municipiul Turda

Situația lucrărilor la podul peste Arieș din municipiul Turda

Situația lucrărilor la podul peste Arieș din municipiul Turda
mai 01
07:58 2021

Comunicat, 30 aprilie 2021

🚧 Așa cum am promis și, în spiritul transparenței, revin cu date la zi legate de podul peste Arieș de la Turda. Am primit sesizări de la cetățeni că săptămâna trecută lucrările la pod au fost întrerupte.

📅 În urma ședinței la care am participat ieri, pot să confirm că 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̗𝐢𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐫𝐳𝐢𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐬𝐚̆𝐩𝐭𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐢𝐮𝐝𝐚 𝐞𝐟𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐥𝐞𝐫𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥.

👉🏻 Din cauza birocrației, proiectele de infrastructură înaintează cu 𝐟𝐫𝐚̂𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐚̆. Asta mă motivează și mai mult să mă implic în găsirea soluțiilor de depășire a blocajelor birocratice.

În acest moment, stadiul lucrărilor este:

📌 În 28 aprilie s-a emis avizul de mediu; ca atare, Regia Pădurilor promite că în 5-6 mai va emite, la rândul ei, avizul pentru scoaterea din fondul forestier a zonei adiacente podului, necesare organizării de șantier.
📌 Intervenția Companiei de Apă Arieș la demontarea conductelor, programată pentru 5 mai este incertă, CAA pretextând că nu i s-a permis accesul cu utilaje grele în zonă.
📌 Vestea bună e că ARL promite să execute manopera de demontare-îndepărtare a conductelor cel târziu în 10 mai, odată cu demontarea traverselor la tronsoanele 1-6 ale podului.
📌 După emiterea avizului de către Regia Pădurilor, Ocolul Silvic se angajează să taie cei câțiva arbori din zona podului și, în 12 mai, cel târziu, să predea către ARL porțiunea de teren defrișată, pentru ca aceasta să instaleze macaraua pentru demontare.

Dacă toate etapele se desfășoară conform promisiunilor, după 12 mai, am încredere că nu vor mai fi blocaje birocratice sau de alt fel și că lucrările se vor desfășura fără sincope.

Cred că avem toate șansele ca termenul de finalizare – 22 decembrie 2021 – să fie respectat.

Până atunci, le mulțumesc celor care traversează zona pentru răbdare și le promit că voi face, în continuare, tot ce ține de mine pentru accelerarea ritmului lucrărilor.

Deputat – Viorel Băltărețu.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
S-a dat startul noului sezon de distracție și adrenalină la Tiroliana Cheile Turzii

Anunț - Tiroliană Cheile Turzii: Sezonul 2021 it’s on! 🔥 Cu mare bucurie și dor de voi, vă anunțăm că...

Închide