inTurda.ro

Stațiile de transfer al deșeurilor din Mihai Viteazu și Gherla, predate operatorului de salubritate

Stațiile de transfer al deșeurilor din Mihai Viteazu și Gherla, predate operatorului de salubritate

Stațiile de transfer al deșeurilor din Mihai Viteazu și Gherla, predate operatorului de salubritate
mai 06
14:39 2021

Stațiile de transfer al deșeurilor din Gherla și Mihai Viteazu, predate operatorului de salubritate

Acesta va începe din 1 iunie colectarea și transportul deșeurilor din loturile 2 și 3

 

            Joi, 6 mai 2021, în prezența domnului Marius Mînzat, vicepreședinte al Consiliului Județean și președinte al A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj, a avut loc procesul de predare-primire către operatorul de salubritate Supercom S.A. a stațiilor de transfer al deșeurilor din Gherla și Mihai Viteazu.

            Cele două stații de transfer deservesc Loturile 2 și 3 adjudecate de câștigătorul licitației pentru colectarea și transportul deșeurilor, respectiv 35 de UAT-uri din județ: Aluniș, Băișoara, Bobâlna, Buza, Călărași, Cășeiu, Câmpia Turzii, Câțcău, Ceanu Mare, Chiuiești, Cornești, Cuzdrioara, Dej, Fizeșu Gherlii, Iara, Iclod, Jichișu de Jos, Luna, Mica, Mihai Viteazu, Mintiu Gherlii, Moldovenești, Petreștii de Jos, Ploscoș, Recea-Cristur, Săndulești, Sânmărtin, Sic, Tritenii de Jos, Turda, Țaga, Unguraș, Vad, Valea Ierii și Viișoara.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată cu predarea către operator și darea în exploatare a celor două stații de transfer, la care se va adăuga, cât de curând, și cea de-a treia, de la Huedin, colectarea și transportul deșeurilor din județ intră într-o cu totul altă etapă, una modernă și mult mai benefică pentru mediul înconjurător”.

            Infrastructura stațiilor este formată din drumuri de acces, construcții civile, rețele de apă și canalizare pluvială, racorduri electrice și branșamente, cântare rutiere, bazine de colectare a apelor uzate, etc. Tot cu acest prilej au fost predate și echipamentele achiziționate de Consiliul Județean, necesare exploatării celor două platforme: camioane de transport, containere și prescontainere.

Marius Mînzat, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și președinte al A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj: „Începând din 1 iunie a.c. va demara efectiv colectarea și transportul de către noul operator al deșeurilor din cele 35 de UAT-uri. Programul de colectare va fi, în primă fază, același cu cel al vechilor operatori, acesta urmând a fi modificat ulterior, în funcție de necesitățile populației și ale agenților economici din zonă”.

            Rolul stațiilor de transfer este de a compacta deșeurile în vederea reducerii volumului acestora, operațiune premergătoare transferului către CMID, pentru selectare și depozitare.

Biroul de presă

6 mai 2021

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Antonia Gheti, sportiva echipei ACS Volei Turda, selecționată în lotul care va reprezenta România U16

💙🧡💛Tânără, dar hotărâtă! Antonia Gheti, sportiva echipei ACS Volei Turda, în vârstă de 15 ani, a fost selecționată în lotul...

Închide