inTurda.ro

CJ Cluj: 100 de noi aparaturi medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență

CJ Cluj: 100 de noi aparaturi medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență

CJ Cluj: 100 de noi aparaturi medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență
mai 11
12:51 2021

Consiliul Județean Cluj a cumpărat cca. 100 de noi aparaturi medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a nu mai puțin de 97 de noi aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație.

Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, unitate medicală subordonată Ministerului Sănătății și care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța noilor dotări de înaltă tehnologie e dată de faptul că acestea vor contribui la o cât mai corectă diagnosticare și tratare a pacienților care apelează la instituția spitalicească, redându-le sănătatea și șansa la o viață normală.”

Valoarea celor 97 de echipamente medicale ultraperformante este de 6.434.975 de lei, fără TVA. Printre dotările care vor veni atât în sprijinul echipei medicale, cât și al pacienților, se numără nouă ecografe pentru diverse investigații, un sistem de videoendoscopie, un videocolonoscop, două videogastroscoape, dintre care unul pediatric, un videoduodenoscop și două aparate radiologice.

De asemenea, au mai fost achiziționate două biomicroscoape cu aplanotonometru, un laser micropulsat, un laser oftalmologic, un electrocauter cu plasma Argon, 12 sisteme pentru depozitarea materialelor sanitare, 24 de trolii mobile de diferite dimensiuni ș.a.

 

 

Biroul de presă

11 mai 2021

Related Articles

Citește articolul precedent:
incendiu plopilor turda
ISU Cluj: Incendiu la un apartament pe strada Plopilor, Turda

ISU Cluj a emis astazi, în jurul orei 12:30 o alertă de incendiu la un apartament de pe strada Plopilor...

Închide