inTurda.ro

Foto/VIDEO: Liderul PNL, Ludovic Orban, vizită pe șantierul Sălii Polivalente din Turda

Foto/VIDEO: Liderul PNL, Ludovic Orban, vizită pe șantierul Sălii Polivalente din Turda

Foto/VIDEO: Liderul PNL, Ludovic Orban, vizită pe șantierul Sălii Polivalente din Turda
mai 14
14:38 2021

Preşedintele Camerei Deputaţilor și președinte al Partidului Național Liberal, domnul Ludovic Orban, alături de Ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros și viceprimarul Muncipiului Cluj-Napoca, domnul Dan Tarcea, au efectuat vineri, 14 mai, o vizită de lucru în judeţul Cluj.

Cu această ocazie, Ludovic Orban a fost prezent și în municipiul Turda, pe șantierul viitoarei Săli Polivalente situată în proximitatea bazinului de înot, pe strada Stadionului.

Lucrările la această sală au debutat în deptembrie 2020. Pe terenul de 6.845 mp va fi construită o sală polivalentă cu un etaj, care va avea o suprafață utilă de 10.071 mp și o capacitate de 3.320 de locuri. Valoarea contractului este de aproximativ 65 de milioane de lei, iar finanțarea este susținută de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Prin construirea acestei săli, vor fi asigurate condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții sportive la nivel internațional, dar și pentru organizare de concerte sau alte evenimente socio-culturale. Totodată, acest proiect integrează și celelalte facilități sportive din zonă și va aduce beneficii vieții sportive și culturale.

Potrivit constructorul ACI Cluj, progresul fizic de construcție al Sălii Polivalente este în acest moment la 26%, iar termenul de realizarea este martie 2023 însă, termenul previzionat și asumat de ACI este martie 2022!

Nu ne putem permite să nu terminăm pentru că a fost licitată acum un an și jumătate, prețurile au crescut între timp cu 30-40% iar dacă nu ne organizăm bine o să intrăm pe pierdere”, a precizat oficialul ACI.

În cadrul evenimentului, primarul municipiului Turda, Matei Cristian, a prezentat proiectele de reabilitare și modernizare implementate în Turda, dar și proiectele majore viitoare pregătite pentru dezvoltarea municipiului Turda. 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Investiții de peste 70 de milioane lei în infrastructură pentru rezolvarea integrală a problemelor de alimentare cu apă potabilă în comunele Luna, Viișoara și Tritenii de Jos

Data: 14.05.2021 Investiții de peste 70 de milioane lei în infrastructură  pentru rezolvarea integrală a problemelor de alimentare cu apă...

Închide