inTurda.ro

Exclusiv: Grupul Saint-Gobain va achiziționa Duraziv, producătorul românesc de materiale de construcții

Exclusiv: Grupul Saint-Gobain va achiziționa Duraziv, producătorul românesc de materiale de construcții

Exclusiv: Grupul Saint-Gobain va achiziționa Duraziv, producătorul românesc de materiale de construcții
mai 17
10:47 2021

 Astăzi 17 mai 2021, reprezentanți ai grupului franțuzesc Saint-Gobain, au anunțat că au semnat un acord de achiziție a grupului Duraziv, un producător românesc specializat în producția de adezivi și alte materiale de construcție.

Achiziția va permite Saint-Gobain să își extindă gama de soluții pentru finisaje interioare și exterioare, a declarat compania franceză.

În același timp, tranzacția va accelera penetrarea pe piață a companiei și o va ajuta la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor din România, datorită soluțiilor de izolație termică externă cu valoare adăugată mare, bazate pe mortare produse la nivel local.

Semnarea acordului pentru achiziționarea Duraziv urmează unei alte achiziții recente, și anume cumpărarea companiei științifice și de producție Adhesive LLC din Rusia.

„Aceste achiziții, care reprezintă aproximativ 40 de milioane de euro, sunt supuse aprobării autorităților competente în domeniul concurenței”, a transmis Saint-Gobain.

Înființată în 2003 sub denumirea „​​Bau Profil”, Duraziv operează trei unități de producție în Popesti Leordeni, în sudul României.

Saint-Gobain Group operează în 70 de țări și are peste 167.000 de angajați.

În România, Saint-Gobain are peste 1.800 de angajați și oferă o gamă completă de soluții și sisteme, cu cele 22 de linii de producție în 12 unități industriale.

În aprilie, Saint Gobain a anunțat că va investi 45 de milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica sa din Turda. Noua linie de producție este planificată să devină operațională în aprilie 2023.

Vezi comunicatul oficial, în limba engleză, aici: https://seenews.com/news/saint-gobain-to-buy-romanian-construction-chemicals-producer-duraziv-741288

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Atenționare meteorologică: COD GALBEN

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie COD : GALBEN Ziua/luna/anul: 17-05-2021 Ora : 10:30 Nr. mesajului: Intervalul : 17 mai, ora 15:00 – 18...

Închide