inTurda.ro

Primul bucătar român cu stea Michelin își deschide un restaurant la Cluj

Primul bucătar român cu stea Michelin își deschide un restaurant la Cluj

Primul bucătar român cu stea Michelin își deschide un restaurant la Cluj
iunie 07
07:28 2021

Chef Bogdan Dănilă (originar din Bistrița), primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, deschide în data de 8 iunie la Cluj Restaurantul Pastel, potrivit unui comunicat de presă.

Dănilă a primit, în 2017, o stea Michelin, după ce și-a făcut ucenicia la restaurante de top din întreaga lume, printre care și Royal Hospital Road al celebrului chef britanic Gordon Ramsay.

Restaurantul deschis de Bogdan Dănilă este localizat în hotelul Meridian din Cluj-Napoca și va avea un meniu european.

Dănilă și-a început cariera la Dublin, în 2002, la restaurantul Patrik Guilbaud și a lucrat la L’Ecrivain înainte de a se alătura echipei lui Gordon Ramsey, în 2010, potrivit portalului de specialitate Restograf. În 2012, în timp ce lucra împreună cu celebrul bucătar în cadrul restaurantului Petrus din Londra, Bogdan Dănilă a fost nominalizat de ghidul Zagat ca fiind unul din top 30 cei mai buni bucătari cu vârsta sub 30 de ani. Încă lucra la Petrus când restaurantul a primit prestigioasa distincție Michelin. A lucrat în restaurante cu una și două stele Michelin din Irlanda, Marea Britanie, dar și în Statele Unite, și a urmat cursuri de perfecționare la restaurante de 3 stele Michelin din San Sebastian, Spania, Franța și Marea Britanie. 

Foto: Restrocracy.ro

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Matei Cristian: Felicitări tuturor elevilor pentru absolvirea liceului! Vă doresc mult succes la examene

Dragi liceeni din Turda, deși a fost un an mai atipic, iată că astăzi sunteți proaspăt absolvenți cu visuri mărețe...

Închide