inTurda.ro

Florin Cîțu: Guvernul a prelungit starea de alertă cu alte 30 de zile. 200 de persoane pot participa la nunţi şi botezuri, în interior

Florin Cîțu: Guvernul a prelungit starea de alertă cu alte 30 de zile. 200 de persoane pot participa la nunţi şi botezuri, în interior

Florin Cîțu: Guvernul a prelungit starea de alertă cu alte 30 de zile. 200 de persoane pot participa la nunţi şi botezuri, în interior
iunie 09
16:24 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care prevede prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu 12 iunie.

Printre noutăţi ar fi posibilitatea participării la nunţi şi botezuri, în interior, a unui număr de 200 de persoane, cu condiţia asigurării a unui spaţiu de doi metri pătraţi pentru fiecare om.

Măsura se aplică din 12 iunie. La evenimente vor fi acceptate doar persoane vaccinate sau testate anti-Covid-19. Vor fi cel mult 200 de persoane în interior – vaccinate, testate sau vindecate de boală.

La exterior se permit cel mult 70 de persoane, fără restricții, și nelimitat pentru cei vaccinați sau testați. 

Premierul Florin Cîţu: Am aprobat astăzi, în Guvern, patru proiecte importante economic și social:
  •  Printr-un proiect de lege care va fi transmis spre adoptare Parlamentului, se elimină cumulul pensiei cu salariul pentru angajații din instituțiile de stat. De asemenea, angajații pot opta pentru continuarea activității până la vârsta de 70 de ani.
  •  Cu o zi înainte de Ziua Eroilor, pe care o marcăm mâine, am decis acordarea unei indemnizații de gratitudine veteranilor de război. Acest drept se va acorda lunar, va fi neimpozibil și va reprezenta 50% din câștigul salarial mediu brut, ceea ce înseamnă 2690 de lei, în prezent.
  • Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor, am modificat ordonanța de urgență 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Am decis transferul sumelor care au fost alocate pentru Măsura 3, către Măsura 2 pentru a soluționa cererile de finanțare eligibile depuse în acest moment.
  •  Am prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu 12 iunie 2021. De asemenea, am stabilit condițiile în care va fi permisă participarea spectatorilor la evenimentul sportiv organizat pe teritoriul României în cadrul optimilor turneului final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020 (28 iunie), precum și organizarea unor evenimente private și public, atât în interior, cât și în aer liber.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 9.06.2021,

Hotărârea numărul 38.

Prin această Hotărâre, CNSU a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României .

De asemenea, prin aceeași Hotărâre au fost propuse modificări privind unele măsuri adoptate pentru gestionarea situației create de pandemia de SARS-COV-2, după cum urmează:

• Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană.

• Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

• Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

• Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.”

Anexa Hotărârii 38 poate fi accesată AICI

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Guvernul a modificat numărul maxim admis de nuntași și invitați la botez. Vezi aici Hotărârea CNSU

Raed Arafat a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, că a fost modificată din nou hotărârea CNSU privind starea de...

Închide